Οικονομία|02.08.2019 13:37

Βρούτσης: Προσαρμόζονται οι νόμοι για την ασφάλεια των εργαζομένων

Γιάννης Φώσκολος

Άμεση νομοθετική πρωτοβουλία για την προσαρμογή του Κώδικα Νόμων για την Υγεία και Ασφάλεια των Εργαζομένων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τους επικεφαλής του  Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.).

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας, τέθηκαν ζητήματα εφαρμογής της τρέχουσας Εθνικής Στρατηγικής για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία 2016-2020. Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε., φορέα συνεργασίας αποκλειστικά των κοινωνικών εταίρων στο πεδίο της πρόληψης του επαγγελματικού κινδύνου, παρουσίασε το διαχρονικό έργο του Ινστιτούτου.

«Η προαγωγή της υγείας και ασφάλειας στην εργασία αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση και εμένα προσωπικά και από εδώ και πέρα θα έχουμε συχνή και πυκνή επαφή με το Ινστιτούτο. Παράλληλα, προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς στον εκσυγχρονισμό του Κώδικα  για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία και εντατικοποιούμε τους ελέγχους σε επικίνδυνους χώρους εργασίας», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. Ρένα Μπαρδάνη δήλωσε πως το Ινστιτούτο είναι προετοιμασμένο να προσφέρει άμεσα στην Πολιτεία γνώσεις και εμπειρίες «και να συμβάλλουμε δυναμικά και αποτελεσματικά στην διαμόρφωση σύγχρονων, καινοτόμων  πολιτικών για την προαγωγή της υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας προς όφελος των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας». 

Γιάννης Βρούτσηςεργασίαασφάλεια