Οικονομία|07.08.2019 10:25

Στον ελληνικό τουρισμό επενδύει η Selina

Δημήτρης Δελεβέγκος

Στην ελληνική τουριστική αγορά επεκτείνεται η Selina, μία νεοφυής εταιρεία που ίδρυσαν το 2012 στον Παναμά οι Ισραηλινοί Rafi Museri και Daniel Rudasevski. Οι δυο φίλοι, έχοντας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, αναγνώρισαν πως πίσω από μία αυθεντική εμπειρία κρύβεται η ουσιαστική γνωριμία με τον τόπο και τους ανθρώπους του και στο πλαίσιο αυτό δημιούργησαν μία παγκόσμια κοινότητα ταξιδιωτών. Η αρχή έγινε με το πρώτο Selina στο Venao, μια μικρή πόλη κοντά στο Pedasí του Παναμά το 2014.

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει πληθώρα καταλυμάτων σε 15 χώρες που περιλαμβάνουν αστικούς, παραλιακούς και ορεινούς προορισμούς. Συγκεκριμένα, σε Αργεντινή, Βολιβία, Βραζιλία, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Εκουαδόρ, Ελλάδα, Γουατεμάλα, Μεξικό, Νικαράγουα, Παναμά, Περού, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α. Ταυτόχρονα, αναζητά με στόχο την αγορά ακίνητα σε πολλές ακόμα χώρες, με στόχο μέσα στην επόμενη τετραετία να διαθέτει παρουσία σε τουλάχιστον 40 χώρες.

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που επέλεξε η Selina για την είσοδό της στην Ευρώπη μαζί με την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, εγκαινιάζοντας, πρόσφατα, το ξενοδοχείο Selina Centavrus Pelion, στην Μακρινίτσα του Πηλίου. Το κατάλυμα έχει προέλθει από την λειτουργική συνένωση πέντε διαφορετικών ιδιοκτησιών και διαθέτει 22 δωμάτια.

Το επόμενο βήμα της εταιρείας προβλέπει την έναρξη λειτουργίας ενός ακόμη ξενοδοχείου στην πλατεία Θεάτρου στην Αθήνα, με τους επενδυτές να προσβλέπουν στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου αλλά και στις καλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού. Θα διαθέτει συνολικά 100 δωμάτια και αυτή τη στιγμή η ανακατασκευή του κτηρίου, που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν ως γραφεία, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Χρηματοδότηση

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, η Selina έχει συγκεντρώσει κεφάλαια -σε τρεις κύκλους χρηματοδότησης- της τάξης των 345 εκατ. δολ., με στόχο, με ορίζοντα το 2023, να διαθέτει συνολικά 400 ιδιοκτησίες με 130.000 κρεβάτια.

Στους χρηματοδότες της ανήκουν η Access Industries, που τοποθετείται, παγκοσμίως, σε τομείς, όπως η αγορά ακινήτων, η τεχνολογία και οι τηλεπικοινωνίες και το fund Colony Capital με διαχειριζόμενο χαρτοφυλάκιο αξίας 43 δισ. δολαρίων. Εκτιμάται ότι η αξία της Selina θα αγγίξει το προσεχές διάστημα το 1 δισ. δολ., ενώ, μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα επεκτείνει την παρουσία της, εκτός από την Ελλάδα, σε Γερμανία, ΗΠΑ και Βραζιλία.

ελληνικός τουρισμός