Οικονομία|13.08.2019 16:13

Τη χρυσή τομή αναζητούν Creta Farms - τράπεζες

Newsroom

Αμοιβαία αποδεκτή λύση αναζητείται από τη διοίκηση της Creta Farms όσον αφορά την παροχή εγγυήσεων από τους βασικούς μετόχους, τα αδέλφια Δομαζάκη, οι οποίες απαιτούνται για να συναινέσουν οι πιστώτριες τράπεζες στη διάσωση της εταιρείας μέσω χορήγησης επιπρόσθετης χρηματοδότησης.

Οι μεγαλομέτοχοι της αλλαντοβιομηχανίας δεν συναινούν με την ενεχυρίαση των μετοχών τους από τις τράπεζες ώστε οι τελευταίες να εγκρίνουν τη χορήγηση ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 4 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι αδελφοί Δομαζάκη έχουν, στο παρελθόν, ενεχυριάσει ποσοστό 19% της συμμετοχής τους στην εταιρεία έναντι δανεισμού ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονται οι εντατικές διαπραγματεύσεις της Creta Farms με τις τράπεζες και την κυβέρνηση, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή, με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να έχει σημειώσει, σε πρόσφατη συνέντευξή του την Κυριακή, ότι οι βασικοί μέτοχοι θα «πρέπει να αποφασίσουν σοβαρά αν θα παράσχουν τις αναγκαίες εγγυήσεις, ώστε να έχουν το αναγκαίο κεφάλαιο ή αν θα αποφασίσουν ότι θέλουν να ρισκάρουν μόνοι τους».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Μάνος Δομαζάκης, σε συνάντησή του με τον κ. Γεωργιάδη, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει με την ενεχυρίαση των μετοχών του στις τράπεζες.

Παρ' όλα αυτά, ο κ. Δομαζάκης εμφανίζεται πρόθυμος να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις, αντί του ενεχυριασμού των μετοχών του, ώστε η εταιρεία να εξασφαλίσει την ενδιάμεση χρηματοδότηση και να παραμείνει ζωντανή, διαθέτοντας την απαιτούμενη ρευστότητα όταν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο επενδυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η Creta Farms έχει συμφωνήσει με τις τράπεζες για την αποκατάσταση των γραμμών πίστωσής της, αλλά εξακολουθεί να έχει ανάγκη από πρόσθετη χρηματοδότηση.

Ως αποτέλεσμα, η παραγωγική διαδικασία έχει σχεδόν σταματήσει, αφού αδυνατεί να προμηθευτεί τις απαραίτητες πρώτες ύλες, γεγονός που είναι εμφανές από την έλλειψη των προϊόντων της στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Άδωνις ΓεωργιάδηςCreta Farms