Οικονομία|09.09.2019 15:35

Στάση αναμονής από την Κομισιόν στις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ

Μαρία Ψαρά

Στάση αναμονής κρατά η Κομισιόν σχετικά με τις εξαγγελίες του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Επιτροπής στο ethnos.gr και το «OPEN», όλα τα μέτρα θα εξεταστούν στο πλαίσιο του προϋπολογισμού, όπως για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

Πάντως, η Κομισιόν υπενθυμίζει ότι ο στόχος του 3,5% που η Ελλάδα έχει συμφωνήσει έως το 2022 πρέπει να τηρηθεί για τον επόμενο προϋπολογισμό. 

Σύμφωνα την Κομισιόν, «η Επιτροπή θα εκτιμήσει τους προϋπολογισμούς του 2020 όλων των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, τις εβδομάδες που ακολουθούν την επίσημη παρουσίασή τους από τις 15 Οκτωβρίου και πριν από το τέλος Νοεμβρίου».

Ειδικά για τις δημοσιονομικές προοπτικές της Ελλάδας για το 2020, «θα συζητηθούν και θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τέταρτη έκθεση Ενισχυμένης Επιτήρησης, η οποία θα δημοσιευθεί φέτος το φθινόπωρο».

Η Κομισιόν υπενθυμίζει, τέλος, ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε να διατηρήσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022. «Είναι σημαντικό για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης ότι ο επόμενος ελληνικός προϋπολογισμός τηρεί αυτήν τη δέσμευση», τονίζει.

ΚομισιόνΚυριάκος ΜητσοτάκηςΔΕΘ