Οικονομία|23.11.2018 19:04

Bloomberg: Η Ελλάδα αγωνίζεται να σώσει τις τράπεζές της

Newsroom

Σε σημερινό του άρθρο το Bloomberg γράφει: «Η Ελλάδα αγωνίζεται να βρει τρόπους να σώσει τις τράπεζες της ξανά».  Στο δημοσίευμά του παράλληλα αναφέρει: «Επιβαρυμένα από τα "κόκκινα δάνεια" που αποτελούν το ήμισυ περίπου του συνολικού δανεισμού, οι διαλυμένες τράπεζες παραμένουν ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας».

Σε ανάλυσή του το πρακτορείο μετά την παρουσία από την Τράπεζα της Ελλάδος για τη μείωση των «κόκκινων δανείων», τονίζει ότι «υπάρχουν ανησυχίες ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει μία ακόμα χρηματοπιστωτική κρίση εάν δεν μπορεί να αποτρέψει το καθοδικό σπιράλ των τραπεζών της». 

Εκτός, όμως, από τα παραπάνω στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο να παράσχει εγγυήσεις για τη μερική αποπληρωμή των δανείων. Ένα ακόμη σχέδιο, σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο έχει πέσει στο τραπέζι είναι να επιδοτηθούν οι δανειολήπτες, προκειμένου να καταστεί πιο εύκολη η καταβολή των δόσεων στις τράπεζες. 

Οι πιθανές λύσεις

Το Bloomberg, στο άρθρο του, τονίζει ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει εγγυήσεις για να αποπληρωθούν μερικώς τα δάνεια. Επίσης, ένα ακόμη  ενδεχόμενο που είναι υπό εξέταση, θεωρείται η επιδότηση δανειοληπτών, προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η καταβολή των δόσεων στις τράπεζες.

κόκκινα δάνεια