Οικονομία|03.10.2019 17:43

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2020

Μαρία Ψαρά

Προβλήματα στον προϋπολογισμό του 2020 διαπίστωσαν οι Θεσμοί κατά την αποστολή τους στην Αθήνα. Αυτό επιβεβαίωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος που ενημέρωσε πριν από λίγο τον ευρωπαϊκό Τύπο στις Βρυξέλλες.

«Έχουμε στα χέρια μιας μια προκαταρκτική έκθεση  από του θεσμούς, η οποία είναι θετική, αλλά εντοπίζεται ένα δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2020. Αυτό είναι το βασικότερο θέμα που προέκυψε. Τα προβλήματα αυτά πρέπει να λυθούν, που σημαίνει ότι είναι καλύτερο να βρεθεί συμφωνία μέχρι την κατάθεση του προϋπολογισμού, δηλαδή τις 15 Οκτωβρίου», τόνισε ο αξιωματούχος της ΕΕ.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι σε σχέση με την αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ, η Ελλάδα έχει καταθέσει το αίτημα και βρισκόμαστε στο μέσο μιας διαδικασίας, αφού κάποια κράτη-μέλη χρειάζονται την έγκριση των κοινοβουλίων τους.

Το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί στο Eurogroup Δεκεμβρίου, μετά δηλαδή την ολοκλήρωση της τέταρτης μεταμνημονιακής έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας από την Κομισιόν, η οποία αναμένεται προς το τέλος Νοεμβρίου.

ΘεσμοίΚομισιόνπροϋπολογισμός