Οικονομία|24.10.2018 15:16

Μάτι: Ερευνώνται αξιωματικοί για αυτοψίες εκτός Αττικής

Newsroom

Οι καταγγελίες που έχουν φθάσει στη γενική επιθεωρήτρια, Μαρία Παπασπύρου, φαίνεται πως αποδίδουν ευθύνες σε συγκεκριμένους αξιωματικούς, οι οποίοι φέρονται να υπογράφουν αυτοψίες που έχουν συνταχθεί για την τραγωδία στο Μάτι. 

Στο πλαίσιο των καταγγελιών, η κυρία Παπασπύρου, έχει ζητήσει αναλυτικές αναφορές και όλους τους πίνακες διάθεσης προσωπικού και μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, τα οποία διατέθηκαν στην επιχειρησιακή ανταπόκριση της φονικής φωτιάς στην ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί αναλυτικές αναφορές και στοιχεία για τη διάθεση του συνόλου του ένστολου προσωπικού όλων των βαθμίδων καθώς και η διάθεση για όλα τα οχήματα που επιχείρησαν στην περιοχή το επίμαχο 48ωρο, καθώς και τις καταβολές σε εκτός έδρας αποζημιώσεις που χορηγήθηκαν. Πρόθεση της Αρχής είναι να προκύψει η απόλυτη εικόνα της διάθεσης του ένστολου προσωπικού και η παρουσία όλων όσοι ενεπλάκησαν σε επιχειρησιακή ανταπόκριση, όπως η Υπηρεσία τους έθεσε σε διάθεση δυνάμεων, το επίμαχο διήμερο.

Στο ενδεχόμενο να προκύψει αναντιστοιχία στα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες Αρχές, κατά την έρευνα που διεξάγεται, να διαφανεί προσπάθεια Αξιωματικών – και πιθανή εμπλοκή πολιτικών – για  αποπροσανατολισμό της έρευνας στον προσδιορισμό των πραγματικών υπαιτίων της τραγωδίας, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για άσκηση νέων ποινικών διώξεων με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και ενδεχομένως να βρεθούν αντιμέτωποι και με την ποινή της φυλάκισης.

Μαρία ΠαπασπύρουπυρκαγιάΜάτι