Freddo espresso με… λιγότερο φόρο - Το σενάριο μείωσης της τιμής του καφέ
NewsroomΗ σημαντική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καφέ (ΕΦΚ) βρίσκεται στην ατζέντα του υπουργείου Οικονομικών έτσι ώστε να πετύχει σημαντική μείωση των τιμών σε ένα προϊόν ευρείας κατανάλωσης.
Ο ΕΦΚ στον μη καβουρδισμένο καφέ είναι στα 2 ευρώ το κιλό, ενώ στον καβουρδισμένο στα 3 ευρώ, στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα καφέ στα 4 ευρώ. Ο εν λόγω φόρος επιβλήθηκε στις αρχές του 2017 και είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αύξηση της τιμής του καφέ σε ποσοστό ακόμη και 25%.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Realnews, η εν λόγω αύξηση είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ακόμη εστίας φοροδιαφυγής καθώς το 10% των σέρβων καφέ γίνονται πλέον χωρίς νόμιμα παραστατικά.
Στις κυβερνητικές προσδοκίες καταγράφεται και η ενίσχυση του κλάδου του καφέ και της εξωστρέφειας του με σκοπό την αύξηση των θέσεων εργασίας αλλά και των κρατικών Εσόδων.
- Προσήχθη το ζευγάρι των γιατρών για τον θάνατο του Μαζωνάκη - Έρευνα και στο σπίτι τους
- Ποιο είναι το μικρό νησί στην Υεμένη που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή
- Ο «όφις των Εξαρχείων»: Φίδι εντοπίστηκε σε βεράντα ανάμεσα σε γλάστρες - Το περισυνέλεξε η Πυροσβεστική
- Η Τεχνητή Νοημοσύνη εκτός ελέγχου; Γιατί οι ειδικοί φοβούνται την επόμενη μέρα - Τα ανησυχητικά μηνύματα