Οικονομία|03.12.2019 20:40

Θεσσαλονίκη: «Λευκή νύχτα» στον δήμο Θέρμης

Ντέπη Χιωτοπούλου

Σε ρυθμούς «Λευκής νύχτας» θα κινείται η αγορά της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, για πέμπτη συνεχή χρονιά, μια βραδιά η οποία θα συνδυάζει προσφορές στα εμπορικά καταστήματα, το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και βεβαίως διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους.

«Την έχουν αγκαλιάσει όλοι οι επαγγελματίες, και φέτος, για πέμπτη χρονιά είναι περισσότερο αναβαθμισμένη» επισήμανε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος εν όψει της «Λευκής νύχτας» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της Θέρμης.

Μια βραδιά που συνδυάζεται με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, και όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος «αναδεικνύεται η αγορά της Θέρμης, την έχουν αγκαλιάσει όλοι οι επαγγελματίες, και ενώ στην αρχή ήταν διστακτικοί, τώρα συμμετέχουν όλοι».

Ο ίδιος επισήμανε τα μεγαθήρια με τα οποία γειτνιάζει η τοπική αγορά της Θέρμης, όπως είναι το μεγάλο εμπορικό κέντρο, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, ωστόσο «είναι μια αγορά που δουλεύει, και εξυπηρετεί κόσμο, ακόμη και από το Πανόραμα» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Τόνωση της αγοράς και διασκέδαση

Διττός ο σκοπός της «Λευκής νύχτας», που διεξάγεται για πέμπτη χρονιά στην κεντρική πλατεία της Θέρμης. Αφενός η τόνωση και στήριξη της τοπικής αγοράς και αφετέρου η δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας με εκπτώσεις και προφορές από όλες τις επιχειρήσεις.

«Στοχεύουμε στην ανάπτυξη και στην τόνωση της αγοράς, αλλά και στη διασκέδαση του κόσμου, θέλουμε να του δώσουμε χαμόγελο, χαρά, να συνδυάσουν τις αγορές τους με άλλη ψυχολογία» ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Εμπόρων της Δημοτικής Ενότητας Θέρμης Στάθης Πιστέλας.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι η Ενωση με τα 400 μέλη που συμμετέχουν (συμπεριλαμβάνοντας εμπορικά καταστήματα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και υπηρεσίες) σε Θέρμη, Ν. Ραιδεστό, Τριάδι, Νέο Ρύσιο, Ταγαράδες) «δίνουμε σημασία και στο κοινωνικό μας έργο, δεν ζητάμε μόνο την κατανάλωση της αγοράς, αλλά στηρίζουμε κι άλλες ομάδες, στέλνοντας και τρόφιμα, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης σ’ όλη την κοινωνία».

Να πούμε, ότι η αγορά της Θέρμης, στο πλαίσιο της «Λευκής νύχτας» θα λειτουργήσει το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, και ώρες 19.00 – 24.00.

Πρόκειται για τη θεσμοθετημένη εκδήλωση της Ενωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων Θέρμης, που στηρίζει ο Δήμος Θέρμης και η ΔΕΠΠΑΘ, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, και φέτος για πρώτη χρονιά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως συνδιοργανωτές.   

Αναμμα του δέντρου και εκδηλώσεις

Η «Λευκή νύχτα» θα συνδυαστεί με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, στις 19.30, στην κεντρική εξέδρα, από τον Δήμαρχο Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορπίδη, του Προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα, καθώς και άλλων εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων.

Την παρουσίαση της φετινής εκδήλωσης θα πραγματοποιήσει ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος, η δε βραδιά θα πλαισιωθεί με τα παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από τη Μικτή Χορωδία μαθητών του 1ου Γυμνασίου Θέρμης, κρουστόφωνα, σαξόφωνα, ξυλοπόδαρους, ταράνδους, Αγιους Βασίληδες, λούνα παρκ, θα υπάρχουν κεράσματα κτλ.  

δήμος ΘέρμηςΛευκή Νύχτα