Οικονομία|05.12.2019 10:37

Σε ποια ακίνητα επενδύει ο επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα Δουζόγλου

Δημήτρης Δελεβέγκος

Μετά το μπαράζ επενδύσεων των τελευταίων χρόνων σε ακίνητα με μακρά ιστορία, όπως το ξενοδοχείο Πεντελικόν στην Κηφισιά, ήρθε η ώρα για την αξιοποίησή τους. Αυτό ανέφερε, χθες, σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ομογενή επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα Θεόδωρου Δουζόγλου, Λαυρέντης Αλβέρτης, ο οποίος ανήκει στις επιχειρήσεις του επιχειρηματία από τον περασμένο Μάιο.

Επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ

Ο κ. Δουζόγλου επενδύει στην ελληνική αγορά ακινήτων σταθερά από το 1990, ενώ, έως σήμερα, η αξία των ακινήτων του αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ. Σε αυτά ανήκουν αποθήκες με ενοικιαστή την αλυσίδα σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης, το ξενοδοχείο Athenaum Smart Hotel, κατοικίες στο Ψυχικό και συγκρότημα οκτώ κατοικιών που ανήκαν στην Γιάννα και το Θόδωρο Αγγελόπουλο, κτήρια γραφείων σε Αθήνα, Μαρούσι, Χαλάνδρι και Πειραιά, οικόπεδα στα Νότια προάστια και την Αγία Παρασκευή. Το 90% του χαρτοφυλακίου 72 ακινήτων, που ανήκει στον όμιλο SCD, είναι μισθωμένο και παράγει έσοδα, με τον επιχειρηματία να προσανατολίζεται στην αξιοποίηση των ξενοδοχειακών ακινήτων του.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζει επενδύσεις:

-12 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του «Πεντελικόν» στην Κηφισιά, με τις εργασίες να εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε περίπου δύο χρόνια.

-10 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση σε ξενοδοχείο του κτηρίου, που ανήκε στον ΟΤΕ, στην οδό Σταδίου 15 στην Παλαιά Βουλή

-περίπου 5 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Mistral, στον Πειραιά, το οποίο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει, μέχρι τα τέλη του 2020, ως μονάδα τεσσάρων αστέρων.

Επίσης, στην περιοχή Ελιά της Μυκόνου, σχεδιάζει την κατασκευή ξενοδοχείου με 140 υπόσκαφα bungalows, ενώ η εκμετάλλευση του ξενοδοχείου Λητώ θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί η δικαστική διαμάχη με τον υφιστάμενο ενοικιαστή του ακινήτου.

Στις νέες επενδύσεις του επιχειρηματία ανήκουν η ανάπτυξη αποθηκευτικού χώρου στην Αττική, που θα είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα και θα αποτελεί επένδυση της τάξης των 40 εκατ. ευρώ.

Τα νέα projects, θα χρηματοδοτηθούν με δανεισμό από την Εθνική Τράπεζα αλλά και την Aegean Baltic Bank, όπως ανέφερε ο κ. Αλβέρτης.

Ο ομογενής επιχειρηματίας σχεδιάζει τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας Επένδυσης σε Ακίνητα (ΑΕΕΑΠ), ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020, προγραμματίζει την είσοδο της SCD στο χρηματιστήριο της Κύπρου.

Ο Θ. Δουζόγλου είχε επιδιώξει να αποκτήσει ποσοστό της τάξης του 30% της Creta Farms, αλλά το εγχείρημα δεν προχώρησε. Την ίδια τύχη είχε και η απόπειρα απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

ξενοδοχείαΒενεζουέλααγορά ακινήτων