Οικονομία|18.12.2019 16:47

Θεσσαλονίκη: Σε 4-5 χρόνια νερό από την ΕΥΑΘ σε νέες περιοχές

Newsroom

Σε φάση αναθεώρησης του επενδυτικού προγράμματος συνολικού ύψους περίπου 175 εκατ. ευρώ είναι η νέα διοίκηση της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ενώ μέσα στην επόμενη χρονιά θα αρχίσουν έργα προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ.

Όπως τόνισε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ, Νάσσος Γεωργιάδης, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το διπλασιασμό της δυνατότητας επεξεργασίας νερού στο διϋλιστήριο, ύψους  περίπου 27 εκατ. ευρώ. Η κατάθεση προσφορών από τους υποψήφιους αναδόχους θα διαρκέσει ως τις 20 Ιανουαρίου. Πρόσθεσε πως ως το τέλος της φετινής χρονιάς θα υπογραφεί η πρώτη σύμβαση για το έργο συντήρησης και επισκευής του αγωγού μεταφοράς νερού από την Αραβησσό, ύψους πάνω από 5 εκατ. ευρώ. Και τα δύο έργα θα έχουν ολοκληρωθεί σε μια τριετία.

Επίσης, όπως ανέφερε, πρόσφατα ολοκληρώθηκε η σύνδεση των υδραγωγείων Αλιάκμονα – Αραβησσού, έργο που ήταν απαραίτητο προκειμένου να εξασφαλιστεί η υδροδότηση της Θεσσαλονίκης και να και προστατευθούν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις στην περίπτωση βλάβης του παλαιού αγωγού της Αραβησσού.

Νερό σε νέες περιοχές

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως το βάρος του αναθεωρημένου επενδυτικού προγράμματος θα πέσει στα έργα ύδρευσης ενώ το προηγούμενο διάστημα κυριάρχησαν τα έργα αποχέτευσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά υπάρχουν αιτήματα για σύνδεση νέων περιοχών στο δίκτυο της ΕΥΑΘ. «Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως σήμερα χρειάζονται περίπου 4-5 χρόνια για να ολοκληρωθεί και να γίνει η σύνδεση μιας νέας περιοχής με το δίκτυο της ΕΥΑΘ» πρόσθεσε.

Παράλληλα το διάστημα αυτό τρέχει και ένα έργο το οποίο αφορά στην ανακατασκευή του αγωγού ακαθάρτων στον νέο οδικό κόμβο Κ16. Επίσης, μέσα στο 2020, θα ξεκινήσει και ένα ακόμη μεγάλο έργο που αφορά στα αντλιοστάσια αποχέτευσης αλλά και στην επέκταση των αγωγών αποχέτευσης.

ΕΥΑΘνερόΘεσσαλονίκη