Οικονομία|22.01.2020 12:36

Ιωάννινα: Πάρκο υψηλής τεχνολογίας σε μια διετία

Newsroom

Το «στρατηγείο» της στα Ιωάννινα εγκαινίασε ο γνωστός γερμανικός κολοσσός της TeamViewer.  Τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Γερμανικού κολοσσού που βρέθηκαν στα Γιάννινα, Stefan Gaiser και Philipp Deutscher αναφέρθηκαν στη στρατηγική της εταιρίας τους αλλά και στη στήριξη που είχαν από τοπικούς παράγοντες για την υλοποίηση της επένδυσή τους που έγινε σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών.

«Ήρθαμε τον Ιούλιο και εγκατασταθήκαμε τον Νοέμβριο, το οποίο είναι εντυπωσιακό», είπε ο κ. Deutscher. Όπως τόνισαν απαντώντας σε ερωτήσεις, αυτή τη στιγμή η εταιρία απασχολεί 17 εργαζόμενους οι οποίοι μέσα στο 2020 θα φτάσουν τους 50 με στόχο ο τελικός αριθμός τους να προσεγγίσει του 150-200.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ευχήθηκε τα Γιάννενα να γίνουν πόλη πρωταθλήτρια στην τεχνολογία ενώ ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Θανάσης Κυριαζής τόνισε την ιδιαίτερη αξία που έχει μία τέτοια επένδυση για την ελληνική περιφέρεια.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ επισήμανε ότι ο δήμος θα είναι αρωγός ώστε τα Γιάννινα να αποτελέσουν πόλη της καινοτομίας κι εξέφρασε την ελπίδα τα βήματα της TeamVieer να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρίες.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Κέντρου Υψηλής Τεχνολογίας, με στόχο να προσελκύσει κι άλλες ξένες εταιρίες στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Ο κ. Καχριμάνης ανέλυσε το πλάνο για τη δημιουργία του κέντρου υψηλής τεχνολογίας στα Γιάννενα στο οποίο θα εγκατασταθούν εταιρίες καινοτομίας, νέων τεχνολογιών  και πληροφορικής. Το κέντρο θα αναπτυχθεί σε μια έκταση 28 στρεμμάτων στην οποία σε μια διετία θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις 6.000- 7.000 τετραγωνικών μέτρων στις οποίες θα στεγαστούν οι πρώτες εταιρίες.

ΓιάννενατεχνολογίαεπενδύσειςΙωάννινα