Οικονομία|25.01.2020 08:21

Γιάννης Μασούτης: «Το 2020 να είναι η χρονιά που θα δούμε την υλοποίηση των μεγάλων έργων»

Ντέπη Χιωτοπούλου

Με αισιοδοξία, χαμόγελα και εμφανή τη διάθεση της εξωστρέφειας, το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης κα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) παρέθεσαν χθες βράδυ (Παρασκευή 24 Ιανουαρίου) από κοινού, την ετήσια δεξίωση για τη νέα χρονιά.

«Για εμάς, το Επιμελητήριο, το 2020, θα αποτελέσει άλλη μια χρονιά, που θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε ιδιαίτερες προσπάθειες, ως σύμβουλοι της πολιτείας, καταθέτοντας προτάσεις» ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ Γιάννης Μασούτης, στο πλαίσιο της δεξίωσης που παρέθεσαν Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ΕΒΕΘ.

Εξωστρέφεια

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, στην κατάμεστη αίθουσα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, «το ΕΒΕΘ προσπαθεί για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της τόνωσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ώθηση των επιχειρήσεων μελών μας να κάνουν χρήση των τεχνολογιών και να περάσουν στην ψηφιακή τεχνολογία» ολοκληρώνοντας το σύντομο χαιρετισμό του με την τρέχουσα χρονιά.

«Το 2020, να είναι επιτέλους η χρονιά που θα δούμε την υλοποίηση των μεγάλων έργων, γιατί, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ανάπτυξη, χωρίς την υλοποίηση αυτών των έργων. Χρειάζεται αποφασιστικότητα και γρήγορες ενέργειες για το ζήτημα αυτό» επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ Γιάννης Μασούτης.

Σύσφιξη εμπορικών σχέσεων

«Είμαστε κοντά στα μέλη και στους φίλους’ μπορούμε να βοηθήσουμε και για τη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων με την Ιταλία και για την ανάπτυξη στις γύρω βαλκανικές χώρες» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ελληνο – Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Σαραντόπουλος προσθέτοντας «η σημερινή βραδιά είναι για εμάς, είναι για εσάς, δεν θα ακούσετε ομιλίες, μόνο χαιρετισμούς και ευχές, από καρδιάς, για υγεία και καλή χρονιά, πιστεύοντας ότι είμαστε σε έναν καλύτερο δρόμο, με καλύτερες συνθήκες». 

Να σημειώσουμε ότι το «παρών» στη δεξίωση έδωσε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων, πολιτικοί, επιχειρηματίες, δήμαρχοι νυν και πρώην, στελέχη και πρόεδροι φορέων, δημοτικοί σύμβουλοι κτλ.

ΕΒΕΘΕλληνο Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο