Οικονομία|10.02.2020 17:15

ΓΣΕΕ: Πότε και πού θα διεξαχθεί το συνέδριο για τη νέα Διοίκηση

Γιάννης Φώσκολος

Την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, και στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει τελικά το πολυαναμενόμενο συνέδριό της η ΓΣΕΕ. Μετά τις δυο αποτυχημένες προσπάθειες σε Καλαμάτα και Ρόδο να διεξαχθεί το συνέδριο και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης και ενώ η σφοδρή σύγκρουση με το ΠΑΜΕ καλά κρατεί, η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε πως το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τη μεθεπόμενη Τρίτη. 

Στις 15 Απριλίου λήγει, άλλωστε, η διορία που έχει λάβει από το δικαστήριο η διορισμένη σήμερα Διοίκηση ώστε να οδηγήσει το τριτοβάθμιο συνδικάτο του ιδιωτικού τομέα σε εκλογές για την εκλογή Οργάνων Διοίκησης. Η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης, τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «οι οργανωτικές και λειτουργικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής». 

Υπενθυμίζεται πως οι δυο προηγούμενες απόπειρες της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει συνέδριο τόσο στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα αρχικά όσο και αργότερα στη Ρόδο έπεσε στο κενό, καθώς οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου και ακύρωσαν στην πράξη τις διαδικασίες. Η σύγκρουση τόσο στην Καλαμάτα όσο και στη Ρόδο ήταν σφοδρή. Οι αλληλοκατηγορίες ανάμεσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο προσκήνιο του δημόσιου διαλόγου έχουν φτάσει σε επίπεδο βαριών καταγγελιών, ενώ η διαμάχη λαμβάνει διαστάσεις «βεντέτας». 

Η Διοίκηση της ΓΣΕΕ είχε στο παρελθόν ζητήσει τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων για να διεξάγει το συνέδριό της, πράγμα ωστόσο όχι και τόσο σύνηθες για συνέδριο εργατικού κινήματος. Σε κάθε περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον το αν και κατά πόσο οι αστυνομικές δυνάμεις θα κληθούν να «περιφρουρήσουν» τη διεξαγωγή και τις διαδικασίες του συνεδρίου και με ποιο ακριβώς επιχειρησιακό σχέδιο θα καταστεί αυτό εφικτό.

ΓΣΕΕ