Οικονομία|06.03.2020 17:11

Ε.Ε: Eάν η Ελλάδα λόγω κοροναϊού δεν πιάσει τους στόχους, δεν αποκλείεται η ευελιξία

Μαρία Ψαρά

Μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κοροναϊού στην οικονομία θα εξετάσει το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου. Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, σε περίπτωση που η ελληνική οικονομία επηρεαστεί από τις επιπτώσεις του κοροναϊού δεν αποκλείεται να υπάρξει ευελιξία στους στόχους του προγράμματος. Η ίδια πάντως διευκρίνισε ότι δεν έχει γίνει αντίστοιχη συζήτηση για την επίπτωση των έκτακτων συνθηκών στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία.

Η αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες τόνισε ότι η συζήτηση θα είναι «προκαταρκτική», αφού η επίπτωση του COVID19 στους οικονομικούς δείκτες θα καθυστερήσει να φανεί, όπως συνέβη και στην Κίνα. Ανέφερε ότι, αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιηθούν εργαλεία που ήδη υπάρχουν μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την στήριξη της οικονομίας.

Το Εurogroup θα συζητήσει την 5η έκθεση μεταμνημονιακής ενισχυμένης εποπτείας. Η αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι οι υπουργοί δε θα συζητήσουν προς το παρόν για την αλλαγή της χρήσης των ANFAs και SMPs καθώς η τεχνική προετοιμασία για μια σχετική πρόταση τον Ιούνιο συνεχίζεται.

ΚορονοϊόςEurogroup