Οικονομία|02.04.2020 11:42

ΕΒΕΘ: Δωρεά 300.000 ευρώ σε τρία νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Γιώργος Μανέττας

Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Γιάννης Μασούτης. Ο βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας μετά την απόφαση να δώσει γενναίο bonus στους εργαζομένους της εταιρείας του, ως επικεφαλής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) δρομολογεί δωρεά ύψους 300.000 ευρώ στα τρία μεγαλύτερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία σηκώνουν και το μεγάλο βάρος των κρουσμάτων του κορονοϊού στην συμπρωτεύουσα. Πρόκειται για το ΑΧΕΠΑ, το Ιπποκράτειο και το Παπανικολάου.

Τα χρήματα θα δοθούν ισόποσα στα τρία νοσοκομεία, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες τους σε υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Άλλη μια ουσιαστική κίνηση από τον βορειοελλαδίτη επιχειρηματία, η οποία στοχεύει στον πυρήνα του προβλήματος που βιώνει η χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Μασούτης αποφάσισε να διανείμει το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μασούτης» ως επιπρόσθετη παροχή στους 8.500 εργαζομένους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτή τη δύσκολη εποχή: ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία, σε αυτή την δοκιμασία.

νοσοκομείο ΑΧΕΠΑσούπερ μάρκετΓιάννης ΜασούτηςΙπποκράτειο ΝοσοκομείοΚορονοϊόςδωρεάνοσοκομείο Παπανικολάου