Πολιτική|13.12.2018 11:08

Πάνος Καμμένος: «Αν περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, παραιτούμαι» (vid)

Newsroom

«Θα φύγω από την κυβέρνηση» τονίζει ο Υπουργός Άμυνας σε ανώτατους αξιωματικούς.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. πραγματοποιεί επίσκεψη στην 1η Στρατιά από νωρίς το πρωί. Ο Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπογράμμισε πως «εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας».

Μάλιστα, το πηγαίνει κι ένα βήμα παρακάτω, αναφέροντας πως: «Θα φύγω από την κυβέρνηση» και συμπληρώνει: «Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις και αυτό οδηγεί στην απαξίωση αυτής της συνθήκης. Έτσι και έτσι αυτή η συμφωνία είναι νεκρή».

Κάλεσε δε τους γείτονες να καταλάβουν ότι «συμφέρον τους είναι να έχουν φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα» και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Αυτό θα τους δώσει το εισιτήριο ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στο αύριο και στην ευημερία».

Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς, ο Υπουργός Άμυνας τόνισε: «Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πολιτική απόφαση, οι ένοπλες δυνάμεις δεν εμπλέκονται στην πολιτική ζωή του τόπου και συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά».

Συμφωνία των ΠρεσπώνΠάνος ΚαμμένοςΠΓΔΜυπουργείο Άμυναςκυβέρνηση