Πολιτική|29.04.2020 13:04

Λιβάνιος στο Open: Ετσι θα λειτουργούν Δημόσιο και ΟΤΑ από τις 4 Μαΐου

Newsroom

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο Open Tv και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν Δημόσιο και υπηρεσίες για τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για την ασφάλεια στις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, από την προσεχή Δευτέρα οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα που εργάζονται σε πρωινή βάρδια θα προσέρχονται στην εργασία τους σε τρεις φάσεις, είτε στις 7, είτε τις 8 ή είτε στις 9 το πρωί. Οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να φροντίζουν για την ισοκατανομή των εργαζομένων σε κάθε μία από τις τρεις ζώνες.

Ο κ. Λιβάνιος τόνισε το γεγονός ότι θα έρθει ένα νομοσχέδιο που θα θεσμοθετεί την τηλεργασία σε ένα καθεστώς μονιμότητας, για ένα ποσοστό.

Στο μεταξύ, διατηρείται όπως έχει και ο τρόπος εξυπηρέτησης με το Δημόσιο. Εφόσον δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική ή απομακρυσμένη εξυπηρέτηση, αυτή συνεχίζεται να γίνεται με προκαθορισμένο ραντεβού.

Επίσης, εξακολουθεί η χρήση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση του κοινού των πολιτών από τα ΚΕΠ μέσω αποστολής εγγράφων κατ’ οίκον με ταχυμεταφορά.

Σε ό,τι αφορά στις δομές των δήμων, τα ΚΑΠΗ και οι Λέσχες Φιλίας παραμένουν κλειστές μέχρι νεωτέρας. Οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ θα παραμείνουν κλειστοί και η επαναλειτουργία τους θα επανακαθοριστεί σε συνάρτηση με την επιδημιολογική εξέλιξη.

ΟΤΑΔημόσιοΘεόδωρος Λιβάνιος