Πολιτική|14.12.2018 13:14

Σοφία Βούλτεψη: Θέμα χρόνου η δημιουργία δήθεν «μακεδονικής μειονότητας»

Newsroom

Αιχμές για το ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ενισχύει εθνικιστικές φιλοδοξίες και είναι «είναι θέμα χρόνου» η δημιουργία δήθεν «μακεδονικής μειονότητας», άφησε μιλώντας σε έντονο ύφος στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη.

Η τοποθέτηση αυτή της κ. Βούλτεψη προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση που της ζήτησε να ανασκευάσει.

«Είπα ότι είναι ζήτημα χρόνου η διεκδίκηση και η καθιέρωση» ανταπάντησε η κ. Βούλτεψη  κάνοντας αναφορά σε ήδη διατυπωμένες, όπως τόνισε, απαιτήσεις από το Ουράνιο Τόξο (το πολιτικό κόμμα με έδρα τη Φλώρινα που εκπροσωπεί ομάδα Σλαβόφωνων, οι οποίοι ταυτίζονται εθνικά με την πΓΔΜ.

«Δεν το παίρνω πίσω ξέρετε πολύ καλά ότι στις 11 Νοεμβρίου έγινε συνέδριο στο Ξινό Νερό Φλώρινας  και το Ουράνιο Τόξο δήλωσε ότι διεκδικούμε μακεδονική μειονότητα και την διδασκαλία  μακεδονικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία και φταίτε εσείς γι’ αυτό» ανέφερε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.    

Μάλιστα η κ. Βούλτεψη έκανε αναφορά στο πώς «σκοπίμως» η Γερμανία δεν έκλεισε την πέμπτη αξιολόγηση προκειμένου να διαδεχθεί την κυβέρνηση Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα τηρούσε πιο πρόθυμη (υπονοώντας ενδοτική) στάση στο θέμα των Σκοπίων. «Από τον Ιούλιο του 2014 η κ. Μέρκελ μιλούσε για ταυτότητα», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σοφία Βούλτεψη