Πολιτική|13.05.2020 18:24

Αλέξης Τσίπρας: Καταργήστε τη ρύθμιση που μετατρέπει τα σχολεία σε ριάλιτι

Βούλα Κεχαγιά

Κλιμακώνει την αντίδρασή του στην κυβερνητική ρύθμιση για την ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων από τα σχολεία ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να αποδεχθεί την εγκατάσταση καμερών στα σχολεία ζητώντας την άμεση απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου.

Με ανάρτησή του στα social media καυτηριάζει το γεγονός πως τόσο η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας «πιάστηκαν να λένε ψέματα για δήθεν συμφωνία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» σχολιάζοντας ότι η Αρχή όχι μόνο διέψευσε τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για δήθεν έγκρισή της αλλά τονίζει ότι η εφαρμογή της επίμαχης διάταξης ενέχει υψηλή επικινδυνότητα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνεται μάλιστα στον πρωθυπουργό καλώντας τον να πράξει το αυτονόητο και «να καταργήσει τώρα την αντισυνταγματική ρύθμιση που μετατρέπει τις σχολικές αίθουσες σε σκηνικό ριάλιτι και να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε εν μέσω πανδημίας και το οποίο γυρνάει τη δημόσια Παιδεία πίσω στα χρόνια των μνημονίων».

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηρίξει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση υπό σαφείς προϋποθέσεις, όμως η αναμετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες είναι παράνομη και απορρίπτεται από σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Αλέξης Τσίρπας είχε συνάντηση με το διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας στην διάρκεια της οποίας εξέφρασε την αντίθεση του ιδίου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και στην βιντεοσκόπηση των μαθητών μέσα στις τάξεις. Είχε πει πως η συγκεκριμένη κυβερνητική κίνηση γεμίζει πολύ έντονα ερωτηματικά « και θεωρούμε ότι εδώ τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων» ζητώντας την δημοσιοποίηση της αλληλογραφίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην Αρχή».

Είναι γεγονός πως στην αξιωματική αντιπολίτευση ανησυχούν μήπως αυτό το «έκτακτο μέτρο» θα έχει και την προοπτική μονιμότερης εφαρμογής γι ‘αυτό και ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει την σχετική ρύθμιση άμεσα.

Στο μεταξύ στον ΣΥΡΙΖΑ διαβάζουν με ενδιαφέρον την δημοσκόπηση της Alco  που παρουσίασε χθες το Open διαπιστώνοντας ότι οι πολίτες εκδηλώνουν την ανασφάλειά τους για το μέλλον των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στην δημοσκόπηση του καναλιού είπε ότι σημειώθηκε μία μεταβολή στα χαρακτηριστικά όχι μόνο ως προς το πόσοι πολίτες δεν επιθυμούν εκλογές αλλά και πόσοι θεωρούν θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία, καθώς οι αρνητικές γνώμες είναι περισσότερες από τις θετικές. Να σημειωθεί ότι το 60% των ερωτώμενων θεωρεί ως μη επαρκή τα μέτρα για τους εργαζόμενους και το 59% επίσης μη επαρκή τα μέτρα για τις επιχειρήσεις.

σχολείαΑλέξης Τσίπρας