Πολιτική|08.06.2020 18:00

«Σοζτζού» για τη συνέντευξη στο «Εθνος: «Αλαζόνας υπουργός ο Δένδιας»

Μαρία Ζαχαράκη

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε συνέντευξη στο «Εθνος της Κυριακής», μίλησε για τις τουρκικές προκλήσεις, τη θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και τα τριμερή σχήματα συνεργασίας που έχουν σφυρηλατηθεί στη βάση όχι μόνο κοινών συμφερόντων αλλά και κοινών αξιών με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. «Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια, από όπου και αν προέρχεται. Εξυπακούεται ότι έχουμε εξετάσει πολλά διαφορετικά σενάρια» δηλώνει, προειδοποιώντας παράλληλα την Τουρκία ότι «οι αναθεωρητισμοί και τα περί “γκρίζων ζωνών” θα μπορούσαν να της γυρίσουν μπούμερανγκ».

Πρόκειται για μία συνέντευξη η οποία γέννησε πολλές συζητήσεις, ιδίως στα ΜΜΕ της Τουρκίας.

Με τίτλο «Αλαζόνας υπουργός» η εφημερίδα «Σοζτζού», που πρόσκειται στην αντιπολίτευση αναφέρεται στη συνέντευξη του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών και σημειώνει ότι η Ελλάδα, η οποία «έχει καταλάβει» 18 «τουρκικά» νησιά στο Αιγαίο, αυξάνει την προκλητικότητα, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Δένδιας «ισχυρίστηκε ότι οι περιοχές κυριαρχίας της Τουρκίας στο Αιγαίο περιορίζονται στα 3 μίλια και δήλωσε ότι η Τουρκία προσπαθεί να εφαρμόσει φανταστικούς διεθνείς κανόνες».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας με την Κυπριακή Δημοκρατία, προκειμένου να καταλάβουν τους ενεργειακούς πόρους στη Μεσόγειο αυξάνουν την ένταση, ενώ προστέθηκε και κάτι νέο στις αλαζονικές αντιδράσεις της Αθήνας, μετά τις δηλώσεις του κ. Δένδια στην εφημερίδα ‘Έθνος’ ότι ‘οι προσπάθειες της Τουρκίας να αγνοήσει τη γεωγραφία και τους γείτονές της και να επιβάλει τους φανταστικούς κανόνες του διεθνούς δικαίου δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και έχουν καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα».

συνέντευξηΝίκος Δένδιαςτουρκικά ΜΜΕ