Πολιτική|23.06.2020 17:33

Πέτσας για Τσίπρα: Έχει μόνο δυο επιλογές, περιμένουμε την απάντησή του

Newsroom

Ανταπάντηση στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Μεσολόγγι ήλθε από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, στην οποία επισημαίνει:

«Ο κ. Τσίπρας αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να αποβάλει τον κ. Παππά, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Ας μην έχει όμως αυταπάτες. Έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε θα διαγράψει τον κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους. Περιμένουμε την απάντησή του. Το θέμα δεν κλείνει. Θα θέτουμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του».

Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος είχε ζητήσει νωρίτερα την διαγραφή του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά:   «24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι, τι έκανε γι’ αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης και το Κυριάκου Μητσοτάκη να στρέψει την ατζέντα «από το μεγάλο σκάνδαλο της οικονομίας» που «οδεύει σε μία εφιαλτική προοπτική» σε «σκανδαλολογία ανύπαρκτων όμως σκανδάλων» και «μαφιόζικες και πρακτόρικες πρακτικές» έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση που έκανε μετά την κατάθεση στεφάνου στον «Κήπο των Ηρώων» στο Μεσολόγγι, όπου και περιοδεύει την Τρίτη 23 Ιουνίου.

Στέλιος ΠέτσαςΑλέξης ΤσίπραςΝίκος Παππάς