Πολιτική|24.06.2020 17:37

Παπαγγελόπουλος: Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι;

Newsroom

Σαφείς αποστάσεις από τον Νίκο Παππά συνεχίζει να κρατά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. «Το όνομα Παπαγγελόπουλος ακούστηκε πουθενά για αυτό; Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι;» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Οταν ο βουλευτής της Νέας ΔημοκρατίαςΚώστας Καραγκούνης (αντικατέστησε τον Θάνο Πλεύρη) του είπε ότι με αυτό τον τρόπο «υιοθετεί» πλήρως το περιεχόμενο της συνομιλίας Παππά - Μιωνή, απάντησε ότι «εγώ δεν είπα πουθενά ότι υιοθετώ την ηχογράφηση».

Καραγκούνης: Έτσι όπως το λέτε εννοείτε ότι εσείς δεν στοχοποιήσατε την κυρία Γκραμπόφσκι αλλά το έκανε ο Παππάς.

Παπαγγελόπουλος: Πάντως εγώ αναφέρομαι πουθενά σε αυτό; Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα την κυρία Γκραμπόφσκι;

Στη συνέχεια ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής να καλέσουν για κατάθεση τον Νίκο Παππά με σκοπό να αναφερθεί σε όσα λέει για τις στενές του σχέσεις με την Ελένη Τουλουπάκη.

Καραγκούνης: Ο κ. Παππάς, σύμφωνα με το ηχητικό, είπε οτι θα σας πει να καλέσετε τη "τύπισσα", εννοώντας την Τουλουπάκη, και να της μιλήσετε.

Παπαγγελόπουλος: Πού αποδεικνύεται ότι τα λέει ο κ. Παππάς;

Καραγκούνης: Στο ηχητικό που κατετέθη στην Επιτροπή.

Παπαγγελόπουλος: Γιατί ρωτάτε εμένα; Να γίνει πραγματογνωμοσύνη και να καλέσετε τον κύριο Παππά το Σαββατοκύριακο στην Επιτροπή και να του πείτε άλλα λες εκεί άλλα λες εδώ. Ο κ.Παππας είναι νέος και έχει αντοχές.

Πληροφορίες από μέλη της Επιτροπής ανέφεραν επίσης, ότι σε άλλο σημείο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επιβεβαίωσε πως η Ελένη Ράικου φοβόταν. Αναφερόμενος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε έρευνα για το ποιος ήταν ο Ρασπούτιν στα τέλη του 2018, σύμφωνα με όσα είπε στην Επιτροπή, η κυρία Ράικου κληθείσα να καταθέσει στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών είπε ότι «δεν εχω να καταθέσω τώρα τίποτε. Επιφυλάσσομαι για το μέλλον».

Νίκος ΠαππάςΔημήτρης ΠαπαγγελόπουλοςΣάμπυ ΜιωνήςΜαρέβα Μητσοτάκη