Πολιτική|26.06.2020 18:37

Συνεδριάζει εκτάκτως το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Παπαγγελόπουλος κατά Μιωνή

Newsroom

Συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη 25/6, στις 12:00 το μεσημέρι το Πολιτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σημάνει «συναγερμός» ύστερα από την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση της εξέτασης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής και τα γύρω αυτής τεκταινόμενα.

Η συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιείται με φόντο τους διαλόγους που βγήκαν στη δημοσιότητα ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Σαμπύ Μιωνή, με το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας, να ερευνάται πλέον από τη Δικαιοσύνη ύστερα κι από τη χθεσινή παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για «βρώμικο 89» και σκηνικό παρακράτους κι εκτιμούν ότι η πλειοψηφία επιχειρεί να βάλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο «κάδρο» της υπόθεσης. Η συνεδρίαση σχετίζεται με τις διεργασίες του Σαββατοκύριακου, καθώς θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά την πανδημία η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Παπαγγελόπουλος κατά Μιωνή: Διαπράχθηκε κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας

Σε υψηλούς τόνους καταθέτει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην προανακριτική το πρωί της Πέμπτης (25/6). «Η δημοσιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν σε Έλληνα και ξένο αξιωματούχο συνιστά περίπτωση κατασκοπίας για τον κ. Μιωνή. Διαπράχθηκε κατασκοπία σε βάρος της Ελλάδας και κάποιοι εδώ μέσα συνήργησαν. Λέει ο κ. Μιωνής ότι μας έχει φλομώσει η Μοσάντ στις πληροφορίες. Και βεβαίως μπορεί. Κοινοποιείται όμως αυτό; Αυτά τα διαβάζουν ξέρετε κι άλλες χώρες εχθρικές με το Ισραήλ. Για να ξέρουμε ποιοι είναι εγκληματίες σ’ αυτή τη χώρα και ποιοι είναι οι πατριώτες.

Κ.Καραγκούνης: Με βάση αυτά που λέει ο κ. Παπαγγελόπουλος έγινε κατασκοπία και από τον κ. Μιωνή και από τον κ. Παππά αφού και οι δύο ήταν στη συνομιλία

Δ. Παπαγγελόπουλος: Εγώ καταγγέλλω αυτόν που μαγνητοφώνησε τη συνομιλία για κατασκοπία.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και σήμερα στο ηχητικό ντοκουμέντο που κατατέθηκε στην προανακριτική χαρακτηρίζοντας το ως μια ωδή στην ανεξαρτησία της Δικαιοσυνης. «Είμαι ο άνθρωπος που δεν υπέκυπτε. Δεν με πλήττει εμένα (...) Στον τάφο μου να γραφτεί “Ο άνθρωπος που δεν υπέκυψε”».

Δείτε και το ρεπορτάζ του OPEN TV 

Αλέξης ΤσίπραςΝίκος ΠαππάςΣΥΡΙΖΑΔημήτρης Παπαγγελόπουλος