Πολιτική|20.12.2018 14:26

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο - Σκληρή απάντηση Καμμένου

Newsroom

Σε διαδοχικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου προχωρούν από το πρωί οι Τούρκοι. Τα τουρκικά F16 πετούν ακατάπαυστα πάνω από Καστελόριζο, Ρω, Μεγίστη, Οινούσσες και Παναγιά, με τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας να αναχαιτίζουν τα 26 τουρκικά αεριωθούμενα.

Την ίδια ώρα, εκτός από τις αερομαχίες, έχουμε «πόλεμο» ανακοινώσεων με εκατέρωθεν δηλώσεις των εμπλεκομένων αξιωματούχων. Ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρισκόταν στο Καστελόριζο μέχρι και οκτώ λεπτά πριν πετάξουν πάνω από το ακριτικό νησί δύο τουρκικά μαχητικά, κάνει λόγο για «Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες», τους οποίους αναχαιτίζει επιτυχώς η ΠΑ.

Σε λιγότερο από τέσσερις ώρες, από τις 08:43 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, τουρκικά μαχητικά έχουν πετάξει εννέα φορές πάνω από ελληνικά νησιά. Μετά την διπλή πρωινή υπερπτήση στο Καστελόριζο, άλλα δύο τουρκικά μαχητικά F-16 πραγματοποίησαν πέντε υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων, την ώρα που ακόμη ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πετούσε ξανά πάνω από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και τη νήσο Ρω. 

Ο Χουλουσί Ακάρ, είχε «ανάψει το πράσινο φως» για να σηκωθούν από τις βάσεις τους τα τουρκικά αεροσκάφη με τις προκλητικές δηλώσεις του ότι αυτός και οι ομοεθνείς του «θα υπερασπιστούν τη γαλάζια πατρίδα τους και δεν θα υποχωρήσουν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο απ'τα δικαιώματα του λαού τους».

Για μία ακόμα φορά η Αγκυρα επιλέγει να ρίξει λάδι στη φωτιά, παρά να κρατήσει παθητική στάση στο Αιγαίο και κλιμακώνει ολοένα και περισσότερο την ένταση.

Πάνος ΚαμμένοςΚαστελόριζοΑιγαίο