Πολιτική|19.07.2020 20:47

ΣΥΡΙΖΑ: Η πλήρης κάλυψη Μπογδάνου ενδεικτική του φιλελευθερισμού της ΝΔ

Newsroom

Εναντίον του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου στρέφεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει: «Αφού πρώτα διαδήλωσε χέρι-χέρι με φασίστες, ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος έχει εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου κρεσέντο αλλεπάλληλων επιθέσεων και απειλών σε δημοσιογράφους, επειδή τολμούν να κάνουν τη δουλειά τους. Η πλήρης κάλυψη του κ. Μπογδάνου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι ενδεικτική του φιλελευθερισμού της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Η ΝΔ είναι εξαιρετικά φιλελεύθερη, αρκεί να μην τολμήσει κάποιος να της ασκήσει κριτική. Το απέδειξε εξάλλου και με τη λίστα Πέτσα – Μητσοτάκη».

Λίγες ημέρες πριν, επίθεση κατά της δημοσιογράφου, Ελευθερίας Κουμάντου, εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος αποδοκιμάζει και το μέσο που εργάζεται η δημοσιογράφος «καθώς», όπως σημειώνει στην ανάρτησή του, «πληρώνεται από τους Αθηναίους δημότες». Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μάλιστα, ζήτησε από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθήνας 9.84 «να διευκρινίσει κατά πόσον υιοθετεί το απολύτως ΨΕΥΔΕΣ και απαράδεκτα μεροληπτικό ρεπορτάζ της Ελευθερίας Κουμάντου, που, όπως ο ίδιος ο σταθμός πληρώνεται από τους Αθηναίους δημότες». 

Αφορμή για την παρέμβαση του βουλευτή ήταν οι αναρτήσεις της δημοσιογράφου στο Facebook, αναφορικά με τη συγκέντρωση κατά των προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας, - παρέθετε τον αριθμό των συγκεντρωμένων μαζί με φωτογραφίες- όπου συμμετείχε ο κ. Μπογδάνος, αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Αυτό ήταν η αρχή μιας σειράς ανταλλαγής δηλώσεων, με τελευταία την αντεγκλήσεις μεταξύ Μπογδάνου και Μπογιόπουλου. «Μπογιόπουλε, σου τη χαρίζω χρόνια τώρα, κυρίως διότι σε λυπάμαι που από παντού σε πετάνε. Ηρθε και η δική σου ώρα». Αυτό το μήνυμα έστειλε στον δημοσιογράφο, Νίκο Μπογιόπουλο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μέσω twitter. 

Ολα ξεκίνησαν από ένα «τιτίβισμα» του δημοσιογράφου, στο οποίο ο Νίκος Μπογιόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Ακούω για "φασίστα". Για "ρουφιάνο". Για "γλίτσα". Για "γελοίο". Για "προϊόν και σύμβολο της παρακμής". Ολα αυτά είναι σωστά. Βασικά, όμως, το παιδί είναι για λύπηση». Φυσικά, σε αυτή του την ανάρτηση ο Νίκος Μπογιόπουλος δεν κατονόμαζε κάποιον.

Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος απάντησε αμέσως με το μήνυμά του να ερμηνεύεται από κάποιους και ως απειλή προς τον δημοσιογράφο. Στην απάντησή του έγραφε αναλυτικά τα εξής: «Μπογιόπουλε, σου τη χαρίζω χρόνια τώρα κυρίως διότι σε λυπάμαι που από παντού σε πετάνε. Όχι πια. Ήρθε και η δική σου ώρα -με όλο το υλικό που μου 'χεις αφιερώσει- να καταλάβεις ότι εδώ δεν είναι ΕΣΣΔ κι εσύ δεν είσαι κομισάριος».

ΣΥΡΙΖΑΚωνσταντίνος Μπογδάνος