Αγωγή κατά δημοσιογράφου προαναγγέλλει ο Μπογδάνος
Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ ζητεί ο δημοσιογράφος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος προανήγγειλε την προσφυγή του στη δικαιοσύνη κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου. Αφορμή ένα άρθρο γνώμης μέσα από το οποίο ο δημοσιογράφος ασκεί κριτική στον γαλάζιο βουλευτή.
«Ο Γ. Λακόπουλος υπογράφει ένα κείμενο για μένα που με περιγράφει με όρους τους οποίους ο συντάκτης θα αναγκαστεί να υπερασπιστεί νομικά. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με ταυτίζει με τη μισαλλοδοξία και την ακροδεξιά, αγνοώντας δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις μου και διαστρέφοντας άλλες», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής.
Τι απαντά ο δημοσιογράφος
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος απάντησε μέσω του σάιτ «Ανοιχτό παράθυρο» με κείμενό του υπό τον τίτλο «Υπόψη βουλευτή Κ. Μπογδάνου: Η ελευθερία του λόγου και οι πολιτικοί που θεωρούν την πολιτική κριτική… αδίκημα!».
Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

(...) Δεν αντιλαμβάνομαι τι υποχρεώνει ένα δημόσιο πρόσωπο που δέχεται σκληρή κριτική -όχι μόνο από εμένα- να λέει ότι «θα κληθώ να υποστηρίξω νομικά» όσα υπέγραψα. Ό,τι είχα να υποστηρίξω το έκανα ήδη δημοσίως. Αν στα πραγματικά περιστατικά κάνω σε κάτι λάθος, να το διορθώσω- όπως έχω υποχρέωση. Αλλά οι κρίσεις είναι δικαίωμά μου. Δεν έχει παρά να υπερασπιστεί και ο ίδιος τον εαυτό του στο πεδίο που κρίνει ότι εθίγη: στο Ανοιχτό Παράθυρο.
Τα υπόλοιπα μόνο ως εκφοβισμός μπορεί να έχουν νόημα. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως είναι κάτι που δεν αφορά προσωπικά εμένα, αλλά τον τρόπο με τον οποίο διασταυρώνονται η πολιτική με τη δημοσιογραφία στη χώρα. Ήδη παρακάλεσα την πρόεδρο του επαγγελματικού σωματείου μας (σσ ΕΣΗΕΑ) Μαρία Αντωνιάδoυ να δει το θέμα.(...)
Ο πόλεμος ως ευκαιρία για το Μαξίμου, η στήριξη του Μητσοτάκη στον Νετανιάχου και οι πανηγυρισμοί για την αποτυχία του εισαγγελέα της δίκης των υποκλοπών
Από τα λεωφορεία και το μετρό έως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια: Τα σχέδια του Υπερταμείου για οργανικά έσοδα 1 δισ.
Fake SMS για «φύλλα πορείας»: Ξεκίνησε έρευνα για τους δράστες - Αυτό είναι το μήνυμα
Δωρεάν φάρμακα κατά της παχυσαρκίας για πάνω από 8 μήνες - Οι δηλώσεις Γεωργιάδη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




