Πολιτική|24.07.2020 22:59

Μητσοτάκης για Αγία Σοφία: «Δεν αισθάνθηκα τίποτα λιγότερο από ό,τι όλοι οι Έλληνες»

Newsroom

Πολλά ενδιαφέροντα πηγαδάκια και πολλούς διαλόγους περιελάμβανε η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, επ' αφορμή της 46ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Τη μερίδα του λέοντος συγκέντρωσαν η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αλλά και οι νέες τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτώμενος σε στενό πηγαδάκι για το πώς αισθάνθηκε με τις σημερινές εικόνες στην Αγία Σοφία, απάντησε τα εξής: «Δεν αισθάνθηκα τίποτα λιγότερο από ό,τι όλοι οι Έλληνες».

Στο μεταξύ ένας δημοσιογράφος θέλοντας να αστειευτεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, στο κιόσκι του Προεδρικού του είπε. «Τελικά το κάνατε το συμβούλιο αρχηγών». Λίγο πιο δίπλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά που επιμένει στη σύγκλησή του, χαμογέλασε, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος παρενέβη και είπε «εγώ το πρότεινα». «Ναι, αλλά χωρίς πρακτικά», αποκρίθηκε αμέσως μετά χαμογελώντας ο πρωθυπουργός. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συνομίλησε με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Φεύγοντας και από αυτό το πηγαδάκι είπε «να έχουμε ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός είχε και πηγαδάκι με ποδοσφαιρικό άρωμα. Συγκεκριμένα συνομίλησε με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Μάλιστα όταν φωτογραφήθηκε μαζί τους είπε χαμογελώντας ότι «βρίσκομαι ανάμεσα σε δύο Αρειανούς».

Ο διάλογος Σακελλαροπούλου - Παναγιωτόπουλου για το Oruc Reis

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε διάλογο με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Να σημειωθεί ότι παρών στη συνομιλία ήταν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ακολουθεί ο διάλογος:

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Τι μαθαίνουμε;
Νίκος Παναγιωτόπουλος: Εμείς στις θέσεις μας και εκείνοι στις δικές τους
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το Oruc Reis παραμένει αγκυροβολημένο;
Νίκος Παναγιωτόπουλος: Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όταν επιστρέψουν στους ναυστάθμους οι στόλοι. Είμαστε μια χώρα που δεν πλήττει ποτέ. Συγκλονιστική,
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να το δεις, η προσέγγιση πρέπει να είναι πάντα ψύχραιμη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν πολύ υψηλά αντανακλαστικά.
Νίκος Παναγιωτόπουλος (δείχνοντας τον Α/ΓΕΕΘΑ): Εχουμε γερές πλάτες να στηριζόμαστε.

Οι πολιτικοί αρχηγοί στο κιόσκι του Προεδρικού Μεγάρου (Copyright: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
Οι πολιτικοί αρχηγοί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου (Copyright: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλ
Οι πολιτικοί αρχηγοί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου (Copyright: Eurokinissi/Σωτήρης Δημητρόπουλ
Αγία ΣοφίαΚυριάκος Μητσοτάκης