Πολιτική|28.07.2020 14:54

Πέτσας για Ορούτς Ρέις: Θετική ενέργεια των Τούρκων η απόσυρσή του

Newsroom

Λίγη ώρα μετά την εντολή για «πάγωμα» των ερευνών του Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο ήρθε η πρώτη αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως «θετική ενέργεια». 

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, αυτό το γεγονός δείχνει ότι μια παράνομη τουρκική Navtex αποσύρεται εν τoις πράγμασι. «Επιθυμούμε να έχουμε διάλογο και να συζητήσουμε το θέμα των θαλασσίων ζωνών. Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί και είχαν γίνει διερευνητικές επαφές που διεκόπησαν το 2016 με ευθύνη της Τουρκίας», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με την τριμερή που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Βερολίνο, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ

«Το πλαίσιο των συζητήσεων που μπορεί να υπάρξει είναι από τις διερευνητικές επαφές όταν διεκόπησαν και αυτό δεν μπορεί να γίνει υπό το καθεστώς απειλών», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ζητήματα όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο, οι τουρκικές προκλήσεις και η Αγία Σοφία δημιουργούν προβλήματα, χάσματα ψυχικά μεταξύ των χριστιανών», συμπλήρωσε.

Oruc ReisΣτέλιος ΠέτσαςΑνατολική Μεσόγειος