Πολιτική|31.08.2020 17:24

Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης ανεξαρτητοποιήθηκε και στη συνέχεια το... μετάνιωσε

Newsroom

Κάτι λιγότερο από μισή ώρα κράτησε η ανεξαρτητοποίηση της βουλευτή της Ελληνικής Λύσης,  Αναστασίας - Αικατερίνης Αλεξοπούλου. Το πρωί της Δευτέρας η βουλευτής του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών με επιστολή της προς το προεδρείο της Βουλής έκανε γνωστή την ανεξαρτητοποίησή της από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου για προσωπικούς λόγους. 

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η βουλευτής επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και του ζήτησε να ακυρώσει την ανεξαρτητοποίησή της! Ο κ. Τασούλας της απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει δεκτό, καθώς η επιστολή ανεξαρτηρτοποίησης πρωτοκολλήθηκε. Όμως, όπως ανέφερε ο κ. Τασούλας, με βάση τον κανονισμό της Βουλής θα πρέπει να καταθέσει αίτημα για επανένταξη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης.

Την ίδια ώρα θα πρέπει ο Κυριάκος Βελόπουλος, ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να στείλει αίτημα στο προεδρείο, το οποίο θα αναφέρει ότι η βουλευτής εντάσσεται στην Ελληνική Λύση. Η σχετική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη της απογευματινής συνεδρίασης.

Αναλυτικά η επιστολή ανεξαρτητοποίησης:

«Με την παρούσα, σας καθιστώ γνωστό ότι αποχωρώ από την κοινοβουλευτική ομάδα της "Ελληνικής Λύσης" και παραμένω ανεξάρτητη βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, στα πλαίσια της Βουλής των Ελλήνων που διαμορφώθηκε σε σώμα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019».

Ελληνική Λύση Αναστασία-Αικατερίνη ΑλεξοπούλουΚυριάκος Βελόπουλος