Πολιτική|12.09.2020 11:58

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Στόχος να απαλύνουμε τις συνέπειες του κορονοϊού

Newsroom

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι από τη μία να απαλύνει τον πόνο από την πανδημία του κορονοϊού και αφετέρου να βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ-Helexpo, και τόνισε πως γι αυτά θα μιλήσει το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Για τη ΔΕΘ-Helexpo ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρέπει να δει την κρίση λόγω του κορονοϊού ως ευκαιρία και σημείωσε πως πρέπει να καθιερωθεί ως θεσμός το πολιτικό Φόρουμ Thessaloniki Helexpo Forum που πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος, επειδή ακυρώθηκε η 85η ΔΕΘ, ώστε να υπάρχει διάκριση ανάμεσα στον εμπορικό και τον πολιτικό χαρακτήρα της Διεθνούς Εκθεσης.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκη την ανάπλαση της ΔΕΘ, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι μέσα ένα χρόνο και σε συνθήκες πανδημίας έγιναν πράγματα που θα χρειάζονταν χρόνια για να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης. Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, τόνισε στις 28 Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το έργο της ανάπλασης.

Ποιοι βρέθηκαν μαζί με τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Στη συνεδρίαση έδωσαν το «παρών» ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Θεόδωρος Καράογλου, η επικεφαλής του πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο περιφεριάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας. Αμέσως μετά τη συνάντηση με το ΔΣ της ΔΕΘ/Helexpo, ο πρωθυπουργός περπάτησε στους χώρους της Διεθνούς έκθεσης και ο κ. Τζήκας του έδειξε, σε μακέτα, πώς θα είναι ο χώρος της ΔΕΘ μετά την ανάπλαση.

Ο πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένη ομιλία στις 19:00 σε περιορισμένο ακροατήριο εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων στο Βελλίδειο. Την Κυριακή, στις 13:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ

Εκτός από την επέκταση των ήδη γνωστών μέτρων, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει σε νέο πακέτο φοροελαφρύνσεων, με το Μέγαρο Μαξίμου να επεξεργάζεται τις τελευταίες ημέρες πολλαπλά σενάρια. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται:

  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κίνητρα για την απασχόληση
  • Σταδιακή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Προγραμματισμός νέου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής
  • Μείωση ΕΝΦΙΑ
  • Καταβολή αναδρομικών στους συνταξιούχους
  • Αναβάθμιση εξοπλισμού και προσλήψεις στις Ενοπλες Δυνάμεις
ΚορονοϊόςΔΕΘΕΝΦΙΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΈνοπλες Δυνάμεις