Πολιτική|22.09.2020 14:02

Στην Καρδίτσα ο Μητσοτάκης για την αποτίμηση της καταστροφής - Σύσκεψη με τοπικούς φορείς

Newsroom

Σε εξέλιξη είναι στο δημαρχείο Καρδίτσας η ευρεία σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών, τοπικών φορέων, εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων, συλλόγων, κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών. Στη σύσκεψη θα γίνει αποτίμηση των ζημιών που προκάλεσε το καταστροφικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Κύρια επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου είναι γρήγορες και ουσιαστικές λύσεις για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με την συγκρότηση και εφαρμογή ενός στιβαρού σχεδίου αποκατάστασης των ζημιών στην περιοχή, που στις πρόσφατες εκλογές του 2019 η Νέα Δημοκρατία εξασφάλισε ποσοστό μεγαλύτερο από το πανελλαδικό. Στην Καρδίτσα για παράδειγμα η ΝΔ έλαβε 44,91, ενώ στο Δήμο Μουζακίου 52,61%. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και πρώτο κόμμα το 2015 κατάφερε να διατηρήσει σημαντικό ποσοστό και δια τοπικών στελεχών του τα τελευταία 24ωρα ασκεί σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για καθυστερημένη αντίδραση.

Ο πρωθυπουργός σκοπεύει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Φώφης Γιωτάκη για το ethnos.gr, να ανακοινώσει σήμερα συγκεκριμένες παρεμβάσεις και τον χρόνο ενεργοποίησης των μέτρων, καλώντας και την τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλει αποφασιστικά στην χωρίς καθυστερήσεις υλοποίηση του σχεδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των τριών «γαλάζιων» βουλευτών στην Καρδίτσα ο Γιώργος Κωτσός ήταν μέχρι πέρσι Δήμαρχος Μουζακίου, ενώ πρώτος και με ισχυρό ποσοστό εκλέχτηκε στην ίδια εκλογική περιφέρεια ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας - που βρίσκεται και παραμένει εκεί συμμετέχοντας σε απανωτές συσκέψεις από το περασμένο Σάββατο.

κακοκαιρία ΙανόςΚαρδίτσαΚυριάκος Μητσοτάκης