• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Κυψέλης – Μία προσαγωγήΝέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούςΝέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   22.09.2020 07:29
Φώφη Γιωτάκη
Φώφη Γιωτάκη
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Μητσοτάκης προς ΟΗΕ για ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια

Στην Καρδίτσα ο Μητσοτάκης - Θα ανακοινώσει παρεμβάσεις και πότε ενεργοποιούνται τα μέτρα

Κύρια επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου είναι γρήγορες και ουσιαστικές λύσεις για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Copyright: Eurokinissi
Copyright: Eurokinissi

Με στόχο να δικαιώσει το «επιτελικό κράτος» μεταβαίνει σήμερα στην Καρδίτσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έσπευσε δια των υπουργών μία ημέρα νωρίτερα να ανακοινώσει σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από την κακοκαιρία «Ιανός». Τα συνήθη γραφειοκρατικά εμπόδια που απομακρύνουν συχνά την γρήγορη και αποτελεσματική αντίδραση της πολιτείας είναι για τον πρωθυπουργό ο βασικός «εχθρός» που πρέπει να νικηθεί άμεσα - αν δεν συμβεί, συμπληρώνει κυβερνητικό στέλεχος, τότε οι πολίτες θα έχουν κάθε λόγο να αμφισβητήσουν το «επιτελικό κράτος» και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταφέρνει να επιβεβαιώσει στις δημοσκοπήσεις την διατήρηση της υψηλής της δημοφιλίας, η Καρδίτσα, το Μουζάκι και οι άλλες περιοχές που επλήγησαν από την «επέλαση» του «Ιανού» ανεβάζουν, για τους καλά γνωρίζοντες, τον πήχη των κυβερνητικών επιδιώξεων και τεστάρουν τα αντανακλαστικά των αρμοδίων στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτό δε, φρόντισε να κάνει σαφές ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στις συσκέψεις που προηγήθηκαν και οδήγησαν στην ανακοίνωση των πρώτων εννέα παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές. Η εντολή που έδωσε ήταν συγκεκριμένη και παρέπεμπε στην ανάγκη άμεσης αντίδρασης. Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η απόφαση να ανακοινωθούν τα μέτρα μία ημέρα πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Δυτική Θεσσαλία και ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας «ανηφόριζε» (χθες) προς την Καρδίτσα και το Μουζάκι για να συναντηθεί με τοπικούς φορείς.

ΕΛΛΑΔΑ21.09.2020 20:38
Παραμένουν εγκλωβισμένοι οι 40 κάτοικοι στην Οξυά Καρδίτσας - Δύο αγνοούνται
Παραμένουν εγκλωβισμένοι οι 40 κάτοικοι στην Οξυά Καρδίτσας - Δύο αγνοούνται

Κύρια επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου είναι γρήγορες και ουσιαστικές λύσεις για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με την συγκρότηση και εφαρμογή ενός στιβαρού σχεδίου αποκατάστασης των ζημιών στην περιοχή, που στις πρόσφατες εκλογές του 2019 η Νέα Δημοκρατία εξασφάλισε ποσοστό μεγαλύτερο από το πανελλαδικό. Στην Καρδίτσα για παράδειγμα η ΝΔ έλαβε 44,91, ενώ στο Δήμο Μουζακίου 52,61%. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και πρώτο κόμμα το 2015 κατάφερε να διατηρήσει σημαντικό ποσοστό και δια τοπικών στελεχών του τα τελευταία 24ωρα ασκεί σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για καθυστερημένη αντίδραση.

Ο πρωθυπουργός σκοπεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει σήμερα συγκεκριμένες παρεμβάσεις και τον χρόνο ενεργοποίησης των μέτρων, καλώντας και την τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλει αποφασιστικά στην χωρίς καθυστερήσεις υλοποίηση του σχεδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των τριών «γαλάζιων» βουλευτών στην Καρδίτσα ο Γιώργος Κωτσός ήταν μέχρι πέρσι Δήμαρχος Μουζακίου, ενώ πρώτος και με ισχυρό ποσοστό εκλέχτηκε στην ίδια εκλογική περιφέρεια ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας - που βρίσκεται και παραμένει εκεί συμμετέχοντας σε απανωτές συσκέψεις από το περασμένο Σάββατο.

Μητσοτάκης προς ΟΗΕ για ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια

Αργά το βράδυ της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου, εν τω μεταξύ, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε παρέμβαση στη διάσκεψη κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τη συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού. Με αφορμή την διάσκεψη μίλησε για την ανάγκη της Πολυμερούς Συνεργασίας των κρατών και για το «αποτύπωμά» της στην μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός: «Η πανδημία της Covid-19 είναι μία εμφατική υπενθύμιση που εξηγεί γιατί η Πολυμερής Συνεργασία λειτουργεί και γιατί είναι τόσο αναγκαία. Ο ηγετικός ρόλος των Ηνωμένων Εθνών, και ειδικά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι κρίσιμος σε αυτή τη συγκυρία. Γι’ αυτόν τον λόγο έχει έρθει ο καιρός να αρχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε μία νέα παγκόσμια Αρχιτεκτονική Υγείας. Η επίτευξη της ισότιμης πρόσβασης σε εμβόλια και η ανεμπόδιστη θεραπεία της Covid-19 για το καλό της παγκόσμιας δημόσιας υγείας είναι κομβικής σημασίας συστατικά για την οικοδόμηση αυτής της νέας Αρχιτεκτονικής Υγείας του αύριο».

Και κατέληξε τονίζοντας ότι: «Από τη σύστασή του ο ΟΗΕ βοηθά τον κόσμο να ξεπεράσει προκλήσεις που, διαφορετικά, μεμονωμένα κράτη-μέλη, ανεξαρτήτως του πόσο ισχυρά είναι, ουδέποτε θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μόνα τους. Αυτό παραμένει αληθές, καθώς νέες προκλήσεις έχουν εμφανιστεί και νέα ζητήματα διαμορφώνουν την παγκόσμια πραγματικότητα.

Τα θέματα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι εύκολα. Το μέλλον μας επιφυλάσσει εξαιρετικά μεγάλες προκλήσεις. Όμως παραμένω αισιόδοξος. Μαζί, όπως το έχουμε πράξει μέχρι σήμερα, μπορούμε όχι μόνο να λύσουμε αυτά τα προβλήματα αλλά να θέσουμε τις βάσεις για έναν καλύτερο κόσμο για τις μελλοντικές γενιές. Απευθυνόμενος σε όλους εσάς σήμερα υποστηρίζω ότι το Μέλλον που Θέλουμε αντικατοπτρίζεται στον ΟΗΕ που Χρειαζόμαστε, και είναι αυτός ο ΟΗΕ τον οποίο ακούραστα θα πρέπει να συνεχίσουμε να οικοδομούμε».

Διαβάστε ακόμη

Νέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούς

Νέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί

«Θετικό βήμα» το νέο δόγμα Τραμπ για τη στρατηγική ασφάλεια, δηλώνει το Κρεμλίνο - Τα δεδομένα για το Ουκρανικό και ο φόβος της Ε.E.

Οι μισοί Ευρωπαίοι χάνουν σημαντικές στιγμές βγάζοντας φωτογραφίες: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη τους βοηθά να παραμείνουν… παρόντες

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • κακοκαιρία Ιανός
  • Καρδίτσα
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr