Πολιτική|27.12.2018 15:35

Καμμένος: Αποχωρώ αν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

Newsroom

Ξεκάθαρος ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. 

«Είπα ότι μπορεί να είναι η τελευταία φορά ως ωπουργός Εθνικής Άμυνας. Είναι γνωστό ότι έχω ανακοινώσει ότι σε περίπτωση που έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας και θα αποχωρήσω από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Είναι καθήκον μου να το κάνω αυτό. Από εκεί και πέρα, το στράτευμα δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Το στράτευμα παραμένει ενωμένο, δεν εμπλέκεται στις πολιτικές διαφορές που μπορεί να υπάρχουν στη Βουλή των Ελλήνων, υπηρετεί τη σημαία, το εθνόσημο και την πατρίδα», ανέφερε ο κ. Καμμένος. 

Στις 26 Δεκεμβρίου, πάντως, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ επέμεινε ότι η γλώσσα της χώρας του είναι η «μακεδονική». Το ίδιο υποστήριξε και για την ταυτότητά της. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, ο Ζόραν Ζάεφ υποστήριξε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα ενισχυθεί η αξιοπρέπεια της χώρας του. «Πλέον, κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει ούτε την ταυτότητα ούτε την γλώσσα της πΓΔΜ που είναι "μακεδονική"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων. Επίσης, ο κ. Ζάεφ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η πΓΔΜ θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Ακόμη, υποστήριξε ότι θα βρεθούν οι 80 βουλευτές που απαιτούνται για την τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή των Σκοπίων. Πάντως, οι συζητήσεις στη Βουλή των Σκοπίων αρχίζουν στις 9 Ιανουαρίου.  

Συμφωνία των ΠρεσπώνΖόραν ΖάεφΠάνος Καμμένος