Γενί Σαφάκ: Το Oruc Reis είναι έτοιμο για νέα αποστολή
Μαρία ΖαχαράκηΣτα ανοιχτά του κόλπου της Αττάλειας αγκυροβόλησε τη νύχτα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, Oruc Reis, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Στο πρωτοσέλιδό της σήμερα η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» με τίτλο «Το Oruc Reis έτοιμο για νέα αποστολή», σημειώνει ότι η Τουρκία αντιδρώντας στις δύο NAVTEX της Ελλάδας ανοιχτά της Κρήτης εξέδωσε επίσης δύο αντι- NAVTEX και παράλληλα μετακίνησε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, που βρίσκονταν για συντήρηση στο λιμάνι της Αττάλειας, στα ανοιχτά.
«Το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας για ανεφοδιασμό και συντήρηση, απέπλευσε από το λιμάνι και αγκυροβόλησε από την Αττάλεια τη νύχτα», αναφέρει το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας ότι η έκδοση NAVTEX σε μία ευρεία περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να γίνεται από την Αττάλεια κι όχι από την Κρήτη, που η Άγκυρα τον θεωρεί «μη εξουσιοδοτημένο σταθμό».
Η «Γενί Σαφάκ» και τα υπόλοιπα δημοσιεύματα σήμερα, που αναδεικνύουν το θέμα σήμερα, υποστηρίζουν ότι «η Αθήνα κλιμακώνει την ένταση, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την έναρξη των διερευνητικών επαφών και τέτοιες κινήσεις δεν θα λύσουν τα προβλήματα αλλά θα αυξήσουν την ένταση στην περιοχή».
- Θα κρατήσει η εκεχειρία με το Ιράν; Πού στοχεύει ο Νετανιάχου με τις επιθέσεις στον Λίβανο
- «Η γέφυρα του πουθενά»: Επτά χρόνια χτίζεται στην Κόνιτσα με κόστος 650.000 ευρώ - Φτάσαμε στην έκτη παράταση
- Η «βασίλισσα της κεταμίνης» καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
- Απίστευτες σκηνές σε κηδεία: Ήρθαν στα χέρια πάνω στο φέρετρο όταν ανακάλυψαν ότι ήταν ερωμένες του νεκρού