Πολιτική|28.12.2018 23:48

Ο Σγουρίδης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Καμμένου

Newsroom

Την παραίτησή του στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, έθεσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης. Ο κ. Σγουρίδης, μιλώντας στο ethnos.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν υπονόησα ότι περιμένουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Ακόμη και αν γίνει δεκτή η παραίτησή μου, θα παραμένω στρατιώτης των ΑΝΕΛ». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δεν έκανε δεκτή την παραίτηση Σγουρίδη.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με tweet του, ανέφερε: «Οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επεισοδίων ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα», αδειάζοντας ουσιαστικά τον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Σγουρίδη. Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «είμαστε η πιο ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας». 

Οι δηλώσεις του Π. Καμμένου μέσω tweet φαίνεται ότι ενόχλησαν τον αντιπρόεδρο του κόμματος, ο οποίος, όπως επιβεβαίωσε στο ethnos.gr, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου τω ΑΝΕΛ. 

Στο μεταξύ, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε: «Οι δηλώσεις Σγουρίδη για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, σε συνδυασμό μάλιστα με την τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αδιανόητες».

Ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε: «Όπως αδιανόητο και επικίνδυνο είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός δεν τις καταδίκασαν αμέσως αφήνοντας έτσι να διακινούνται σενάρια που εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας».

Οι δηλώσεις Σγουρίδη

Στο ενδεχόμενο να καθυστερήσει να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης. Ο κ. Σγουρίδης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6  υποστήριξε ότι «μπορεί να συμβούν γεγονότα». Στην ερώτηση, «τι θα μπορούσε να συμβεί;» ο κ. Σγουρίδης απάντησε «ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν. Κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε επίσης ότι «το πότε θα εισαχθεί έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή». «Κανονικώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι τον Μάρτιο-Μάιο υπολογίζω ότι μπορεί να έρθει η Συμφωνία και θα χρειαστεί μια επεξεργασία. Δεν σημαίνει ότι από τη στιγμή που η συμφωνία κυρωθεί στο σκοπιανό κοινοβούλιο τότε αυτομάτως θα εισαχθεί προς έγκριση στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Διευκρίνισε, επίσης, ότι «καθυστέρηση μπορεί να είναι και 2 μήνες και 1 μήνας στο χρόνο από τη στιγμή που κυρώνεται στο σκοπιανό κοινοβούλιο».

Πάνος ΚαμμένοςΑΝΕΛΠαναγιώτης Σγουρίδης