Πολιτική|11.10.2020 22:34

Κατεχόμενα: «Εκλεκτός» του Ερντογάν και Ακιντζί στον δεύτερο γύρο των «εκλογών»

Newsroom

Ερσίν Τατάρ και Μουσταφά Ακιντζί θα βρεθούν στο δεύτερο γύρο των «εκλογών», για την ανάδειξη ηγέτη των Τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα. Με καταμετρημένο το 97,45% ο κ. Τατάρ, που είναι ο «εκλεκτός» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προηγείται με 32,44%, ενώ ακολουθεί ο κ. Ακιντζί με 29,72%. Ο Τουφάν Ερχιουρμάν καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 21,61%, ενώ ακολουθούν Οζερσάι, Αρικλί και Ντενκτάς με 5,75%, 5,42% και 4,24% αντίστοιχα.

Οι υποψήφιοι για τις λεγόμενες «προεδρικές εκλογές» ήταν: Ερσίν Τατάρ (κομματικός υποψήφιος, ΚΕΕ), Τουφάν Ερχιουρμάν (κομματικός, ΡΤΚ), Ερχάν Αρικλί (κομματικός, ΚΑ), Φουάτ Τσινέρ (κομματικός, κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας), Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ (ανεξάρτητος), Αχμέτ Μποράν (ανεξάρτητος, Μουσταφά Ουλάς (ανεξάρτητος), Αλπάζ Ουζ (ανεξάρτητος), Κουντρέτ Οζερσάι (ανεξάρτητος) και Μουσταφά Ακιντζί (ανεξάρτητος).

Είναι η 10η φορά ανάδειξης «προέδρου» του ψευδοκράτους, με τους περισσότερους υποψήφιους «προέδρους», 11, από τους οποίους οι 7 κατέρχονται ως ανεξάρτητοι και οι 4 ως κομματικοί.

Κατεχόμεναεκλογές