Πολιτική|23.10.2020 22:27

Παύλος Πολάκης: Έβαλε «φωτιά» θυμίζοντας τα περί «σοβαρής Χρυσής Αυγής» 

Newsroom

«Φωτιά» στην αίθουσα του Κοινοβουλίου έβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης που αν και έλαβε το λόγο για να μιλήσει επί της πρότασης δυσπιστίας και του πτωχευτικού νομοσχεδίου, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος για να απαντήσει στον βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου αλλά και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

«Διαδέχομαι στο βήμα της Βουλής έναν συνάδελφο, πρώην δημοσιογράφο του Σκάι, ο όποιος αναζητούσε την σοβαρή Χρυσή Αυγή. Σημασία δεν έχει μόνο τι λες, αλλά και ποιος είσαι που τα λες!» είπε αναφερόμενος στον κ. Παπαδημητριου, ο οποίος προηγουμένως είχε αναφερθεί στον Αλέξη Τσίπρα συνδυάζοντας στιγμές της πορείας του με «μπάχαλο».

Στη συνέχεια απαντώντας στον κ. Βορίδη, που άφησε αιχμές για την σχέση του Παύλου Πολάκη με τον Ευκλειδη Τσακαλώτο, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Με τον Ευκλείδη μας ενώνει η κοινή προσπάθεια για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, εσάς το μόνο που σας ενώνει είναι η μάσα των 37 δισ ευρώ που σας αφήσαμε».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ανέφερε:

«Μήπως νομίζετε ότι έχουμε πιει το νερό της λησμονιάς; Μήπως νομίζετε ότι επειδή τα πετσοταϊσμενα ΜΜΕ σας προσπαθούν να σας κάνουν μια ωραία εικόνα, δεν καταλαβαίνει ο κόσμος τι γίνεται; Πανηγύριζε ο κ. Σταϊκούρας στην ομιλία του. Για ποιο πράγμα ακριβώς; Δανειστήκατε 16 δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα χρόνο με χαμηλό επιτόκιο. Σώπα... σοβαρά;

Λέτε ότι δανείζεστε σήμερα με χαμηλό επιτόκιο. Δεν λέτε όμως ότι το πετυχαίνετε γιατί εμείς σας αφήσαμε μαξιλάρι. Τι νομίζετε ότι σας δανείζουν χαμηλά γιατί είστε ωραίοι;» είπε για να προσθέσει «Και μας κουνιέστε εδώ; Σε εμάς; Που σας αφήσαμε 37 δισ ευρώ μαξιλάρι».

πρότασης μομφήςΠαύλος Πολάκηςπρόταση δυσπιστίαςΜπάμπης Παπαδημητρίου