Πολιτική|06.11.2020 12:41

Lockdown: Την Πέμπτη η ενημέρωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Κώλυμα από Φώφη Γεννηματά

Σοφία Σπίγγου

Για την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, μετακινείται η ενημέρωση του πρωθυπουργού στη Βουλή, που προανήγγειλε στις 5 Νοεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Η ενημέρωση του κ. Μητσοτάκη στους πολιτικούς αρχηγούς ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου, αλλά προέκυψε κώλυμα από την πλευρά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Κατά συνέπεια η ενημέρωση μετακινήθηκε για την Πέμπτη, όπου θα τοποθετηθούν και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επρόκειτο να απαντήσει σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Παρασκευής, αλλά λόγω των εξελίξεων και της ανακοίνωσης του δεύτερου lockdown, κρίθηκε ότι η «επίκαιρη ερώτηση ήταν πλέον ανεπίκαιρη», όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Μάλιστα, στη χθεσινή ανακοίνωσή του, ανέφερε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι σέβεται απόλυτα το Κοινοβούλιο. Για αυτό την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, για την έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση της Βουλής θα προβεί σε ανακοινώσεις για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής. Όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχουν την ευκαιρία και τον χρόνο να τοποθετηθούν». Ωστόσο, λόγω του κωλύματος της κυρίας Γεννήματα η συζήτηση θα μεταφερθεί για την Πέμπτη.

Φώφη ΓεννηματάΣτέλιος ΠέτσαςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης Τσίπραςlockdown