Πολιτική|05.12.2020 21:11

Ασκηση «Μέδουσα» στην ανατολική Μεσόγειο: Μήνυμα στην Τουρκία από 5 χώρες

Newsroom

Τελευταία ημέρα σήμερα, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου της άσκησης «Μέδουσα 10», με το σενάριο να προβλέπει επιβατικές επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων. Την άσκηση παρακολούθησε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι στην άσκηση συμμετέχουν εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου, στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Όταν πέντε χώρες από την ευρύτερη περιοχή έρχονται πιο κοντά και αναπτύσσουν στενότερες συνεργασίες και συνέργειες, σε επίπεδο κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, αυτό σηματοδοτεί ένα πολύ ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα εναντίον κάθε απόπειρας αποσταθεροποίησης του επιπέδου σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και συνέχισε: «Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος.Xρόνο με το χρόνο γίνεται πιο σημαντική, διευρύνεται σε εμβέλεια, κύρος και στρατηγική σημασία».

Δείτε το αναλυτικά ρεπορτάζ του Open TV, για την άσκηση «Μέδουσα 10» αλλά και τις τουρκικές αντιδράσεις.

Πλάνα από την πολυεθνική άσκηση «Μέδουσα».

Αμείωτη είναι η επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την νοτιοανατολική Μεσόγειο, παρά τις ρητορικές διαβεβαιώσεις εν όψει της Συνόδου Κορυφής. Σήμερα (05/12) εξέδωσε νέα NAVTEX για αεροναυτική άσκηση νοτιοανατολικά της Ρόδου, ενώ χθες τουρκική φρεγάτα επιχείρησε να εισέλθει στην περιοχή που διεξάγεται η πολυεθνική άσκηση «Μέδουσα». 

Δείτε το ρεπορτάζ από το Open TV.

Τουρκίαστρατιωτική άσκησηΑνατολική ΜεσόγειοςΝίκος Παναγιωτόπουλος