Πολιτική|03.01.2019 21:06

Ζάεφ: Ο Τσίπρας θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Newsroom

«Θα κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εξασφαλίσω την πλειοψηφία των δύο τρίτων που θα υποστηρίξει τις συνταγματικές τροποποιήσεις, οι οποίες θα κατατεθούν στο Κοινοβούλιο για την τελική φάση της διαδικασίας, στις 9 Ιανουαρίου», δήλωσε σστους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ  Ζόραν Ζάεφ. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων “MIA”, ο κ. Ζάεφ πρόσθεσε: «Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιανουαρίου και κατά πάσα πιθανότητα θα διαρκέσει δύο έως τρεις ημέρες, αφού οι βουλευτές της αξιωματικής  αντιπολίτευσης του  VMRO-DPMNE δεν θα συμμετάσχουν».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, ο Ζάεφ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η όλη διαδικασία έγκρισης  των συνταγματικών τροποποιήσεων, όπως αυτές απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.  

«Εντούτοις εξαρτάται από τον κάθε βουλευτή. Εύχομαι περισσότεροι από 80 βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ των τροπολογιών, κάτι που θεωρώ ρεαλιστικό. Γνωρίζω τις θέσεις των βουλευτών, συμπεριλαμβανομένης και της θέσης του αρχηγού της αντιπολίτευσης-αλλά υπάρχει πάντα ένα πρόβλημα με τους πολιτικούς υπολογισμούς. Είμαι, επίσης, βέβαιος ότι ο φίλος μου, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, θα εξασφαλίσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών», ανέφερε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Ο κ. Ζάεφ εξέφρασε, επίσης, την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα επικυρώσει το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

Ζόραν ΖάεφΣυμφωνία των Πρεσπών