Πολιτική|18.12.2020 14:56

Το «θαύμα» του Γεωργιάδη για το click away και το «είστε αστείος τύπος» του Κεγκέρογλου

Αλέξανδρος Διαμάντης

Θαύμα χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής το γεγονός ότι ο τζίρος του click away έφτασε περίπου το 35% του περυσινού εορταστικού τζίρου, από το μηδέν που θα ήμασταν χωρίς την παράδοση εκτός. «Εάν συνεχίσει το μέτρο με αυτόν τον τρόπο να κάνει πωλήσεις χωρίς να αυξάνει την κίνηση στους δρόμους, θα έχουμε πετύχει, κύριε Πρόεδρε –σας το λέω γιατί είστε και γιατρός- κάτι μοναδικό, να διατηρούμε την υγειονομική ασφάλεια και να λειτουργεί η αγορά», είπε ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη. Ο ίδιος, παράλληλα, κάλεσε τους πάντες να τηρήσουν τα υγειονομικά μέτρα, διότι μόνο έτσι «θα σώσουμε και επιχειρήσεις, θα σώσουμε και θέσεις εργασίας, θα εξυπηρετήσουμε και τον πελάτη».

Λίγο αργότερα, πάντως, ο κ. Γεωργιάδης είχε έντονο διάλογο με τον Β. Κεγκέρογλου, με τον τελευταίο να χαρακτηρίζει τον υπουργό αστείο τύπο.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Κακλαμάνης: Κύριε Κεγκέρογλου, είστε ο ερωτών; Ο ερωτών κάθεται στωικά και ακούει και εσείς χαλάτε τον κόσμο! Δεν είστε ο ερωτών!

Γεωργιάδης: Θέλω να τον ανακαλέσετε στην τάξη για αυτό το περί «αστείου τύπου», παρακαλώ πολύ.

Κακλαμάνης: Συνεχίστε.

Γεωργιάδης: Αυτό που ακούστηκε είναι απαράδεκτο. Εγώ δεν θέλω να κάνω χαρακτηρισμούς στη Βουλή. Ο κ. Κεγκέρογλου ως Βουλευτής καταψήφισε στη Βουλή την επιλογή μου για Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΒ, που ήταν επιλογή του Βαγγέλη Βενιζέλου της προηγούμενης κυβέρνησης και θα πει εμένα «αστείο τύπο»;

Μαζευτείτε, κύριε Κεγκέρογλου! Είστε εκτός πραγματικότητας.

ΒουλήΆδωνις ΓεωργιάδηςΒασίλης Κεγκέρογλουclick away