Πολιτική|22.12.2020 00:35

Φλαμπουράρης και Χαρίτσης διαψεύδουν εμπλοκή στην υπόθεση Folli- Follie

Αλέξανδρος Διαμάντης

Για τρομακτικά ψεύδη που στόχο έχουν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο πρώην Υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης σε δήλωσή του μετά την φερόμενη ως εμπλοκή του στην υπόθεση της Folli-Follie. O κ. Φλαμπουράρης ξεκαθαρίσε ότι καμία σχέση δεν είχε ούτε έχει με την υπόθεση, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα πρόσωπα της επιχείρησης και καμία επικοινωνία δεν είχα με κανέναν εξ’ αυτών, ούτε καν εκ του θεσμικού μου ρόλου ως Υπουργού Επικρατείας.

«Η λάσπη που προσπαθούν να μου ρίξουν θα γυρίσει πίσω σε όλους όσους το επιδιώκουν. Οι αγωγές και μηνύσεις που ακολουθούν είμαι σίγουρος ότι θα τιμωρήσουν αυστηρά τους συκοφάντες και θα λάμψει η αλήθεια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Χαρίτσης, δηλώνει από την πλευρά του πως «ουδεμία σχέση είχα ή έχω με την εν λόγω εταιρεία και ουδέποτε είχα επαφή με τους διοικούντες ή εργαζόμενους σε αυτήν». «Η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική για το πρόσωπό μου και θα λάβει την δέουσα νόμιμη απάντηση», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της τόνιζε πως «τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, τα ηλεκτρονικά μηνύματα αποδεικνύουν ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli-Follie τον Μάιο του 2018. «Την περίοδο δηλαδή που όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο καθυστέρησε η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενώ ήδη είχε αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο», αναφέρει χαρακτηριστσικά η ΝΔ.

Υπενθυμίζει, δε, ότι εκείνη την περίοδο, που το σκάνδαλο της Folli-Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαϊου του 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρεία.

«Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του «μαγαζιού» και των φίλων του. Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη», καταλήγει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

Αλέκος ΦλαμπουράρηςFolli FollieΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική ΣυμμαχίαΑλέξης ΧαρίτσηςΝέα Δημοκρατία