Πολιτική|23.12.2020 08:37

Πλακιωτάκης: Ανησύχησα, ο κορονοϊός είναι φονικός

Newsroom

«Ανησυχήσα. Ο κορονοϊός είναι φονικός. Τα χειρότερα συμπτώματα που είχα ήταν ο υψηλός πυρετός και η έλλειψη οξυγόνου». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, τη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό στην εκπομπή Ωρα Ελλάδος στο OPEN TV. Και συμπλήρωσε: «Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ την υπερπροσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου Ευαγγελισμός».

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης πήρε την Τρίτη εξιτήριο από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και, μιλώντας στο OPEN TV, τόνισε τη σημασία που έχει ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού: «Είναι προφανές ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν. Δεν χωρούν κομματικές αντιπαραθέσεις σε αυτό. Εμβόλιο και τήρηση αυστηρά των μέτρων», ήταν το μήνυμα που έστειλε στους Ελληνες μόλις τέσσερις ημέρες πριν ξεκινήσει ο εμβολιασμός στη χώρα μας

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό στις 23 Νοεμβρίου, όταν παρουσίασε πυρετό και έκανε το τεστ. Την πρώτη εβδομάδα έμεινε στην οικία του και στη συνέχεια έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σε μονάδα αυξημένης φροντίδας λόγω του πυρετού που παρέμενε υψηλός. Κατά τις τρεις εβδομάδες παραμονής του στο νοσοκομείο, ο κ. Πλακιωτάκης μπήκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, προκειμένου να βελτιωθεί η οξυγόνωσή του.

Έναν ακριβώς μήνα μετά την περιπέτεια της υγείας του, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επέστρεψε στο σπίτι του με τις αυστηρές συστάσεις των γιατρών και συνεχίζει κανονικά τα καθήκοντά του μέσω τηλεδιασκέψεων.

εμβόλιοσυμπτώματαΕυαγγελισμόςΓιάννης ΠλακιωτάκηςΚορονοϊός