Πολιτική|28.12.2020 15:12

Πέτσας: «Εκλογές στο τέλος της τετραετίας» - Τι είπε για ανασχηματισμό

Αλέξανδρος Διαμάντης

Τέλος στα σενάρια περί εκλογών ή ανασχηματισμού που διακινούνται από συγκεκριμένους κύκλους έβαλε σήμερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε αφενός ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και αφετέρου για τον ανασχηματισμό άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού για το 2021

«Άξιζε να γίνει απολογισμός για το 2020, έγιναν τόσα πολλά που δεν τα περιμέναμε. Από εκεί και πέρα το 2021 θα είναι εμβληματικό έτος λόγω των 200 ετών από την επανάσταση. Δεν χρειάζεται να μιλάμε για τέτοιου είδους αλλαγές που δεν έχουν εμβληματικά χαρακτηριστικά», υπογράμμισε απαντώντας σε ερώτηση για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και επί της ουσίας μετέθεσε την όποια συζήτηση έχει ανοίξει για αργότερα. Κι αυτό διότι στην κυβέρνηση, τη δεδομένη στιγμή, έχουν ως προτεραιότητα την προώθηση του εμβολιασμού, μολονότι πάντα ένας ανασχηματισμός βρίσκεται πάντα στο τραπέζι. Την χρονική στιγμή που θα γίνει θα την επιλέξει ο πρωθυπουργός, και ανάλογα με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ή την ανάγκη αλλαγής συγκεκριμένων Υπουργών που πιθανών να μην έχουν πετύχει τους στόχους που έχει θέσει ο πρωθυπουργός. 

Την ίδια ώρα, ο Στέλιος Πέτσας επιχείρησε να κλείσει οποιαδήποτε συζήτηση έχει ανοίξει για τη διενέργεια εκλογών, μετά την άφιξη του εμβολίου και ενώπιον των δυσκολιών που θα κληθεί να αντιμετώπιση η κυβέρνηση στο επίπεδο της οικονομίας. «Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

εθνικές εκλογέςΣτέλιος Πέτσαςανασχηματισμός