Πολιτική|29.12.2020 15:08

Πέτσας - Εμβόλιο: Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα λάβουμε 429.000 δόσεις

Αλέξανδρος Διαμάντης

Το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα σήκωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά την δήλωση του πρώην πρωθυπουργού στην οποία χαρακτήρισε επιτελικό ρουσφέτι τις «ουρές των Υπουργών για να εμβολιαστούν». «Ξέρουμε ότι ο κ. Τσίπρας έχει αλλεργία στην αλήθεια και στις θετικές ειδήσεις. "Ο κ. Μητσοτάκης πουλάει ελπίδα, λέγοντας δήθεν ότι έχει εξασφαλίσει - και μάλιστα δωρεάν - ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί", δήλωνε στις 2 Νοεμβρίου 2020. Χθες ο κ. Τσίπρας εμβολιάστηκε λοιπόν από ένα εμβόλιο που ούτε έχει ανακαλυφθεί, ούτε έχει εξασφαλιστεί», τόνισε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι αυτό «θα ήταν για γέλια, αν δεν επρόκειτο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής». 

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα «η έλευση του εμβολίου είναι κατάκτηση της επιστήμης που προσφέρει ελπίδα σε όλη την ανθρωπότητα» και παράλληλα «ο  εμβολιασμός είναι ένα μεγάλο εθνικό εγχείρημα στο οποίο δεν χωρά η μικροκομματική μιζέρια». 

Ο ίδιος, μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα θα λάβει τις δόσεις που της αντιστοιχούν με βάση τον πληθυσμό της, όπως και οι άλλες χώρες της Ε.Ε. «Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα λάβουμε 429.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν περίπου 215.000 συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους και 126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους. Τον ενοχλεί αυτό τον κ. Τσίπρα, γιατί επενδύει στην καταστροφή», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι ποτέ κανείς από την κυβέρνηση δεν είπε ότι θα έρθουν 2 εκατομμύρια εμβόλια. «Αυτό που λέχθηκε -και προσποιείται ότι δεν άκουσε ο κ. Τσίπρας- είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, να εμβολιάζουν 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας τον μήνα», επισήμανε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι  με βάση το σχεδιασμό μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν φτάσει στη χώρα μας 25 εκατ. δόσεις, ώστε να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, εάν το επιθυμεί.

εμβόλιοΣτέλιος ΠέτσαςΚορονοϊός