Πολιτική|30.10.2018 15:05

Κουμουτσάκος: Ο 35χρονος πλήρωσε την πατριωτική του ευαισθησία

Newsroom

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος με δήλωσή του ζητά από τις αλβανικές αρχές να διευκρινίσουν αμέσως τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσιφά.

«Την ημέρα που οι απανταχού Έλληνες, γιορτάζουν το ηρωικό ΟΧΙ, το αλβανικό έπος και τους νεκρούς μας, ένα τραγικό γεγονός ήρθε να βαρύνει την ψυχή μας» αναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσιφάς, μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας που γιόρταζε και αυτός, υψώνοντας την ελληνική σημαία στο νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων του Αλβανικού Έπους στις Βουλιαράτες, πλήρωσε με τη ζωή του την έκφραση της πατριωτικής του ευαισθησίας» προσθέτει ο κ. Κουμουτσάκος.

«Οι αλβανικές αρχές οφείλουν άμεσα να διευκρινίσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκαν τα πράγματα στο τραγικό αυτό γεγονός» υπογραμμίζει ενώ συνεχίζει λέγοντας πως «η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε έντονο διάβημα προς την αλβανική κυβέρνηση απαιτώντας πλήρη ενημέρωση, άμεση διερεύνηση των γεγονότων και απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν».

«Καλούμε, τέλος, τα μέλη της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους», καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος. 

ΑλβανίαΓιώργος Κουμουτσάκοςθάνατος Κατσίφα