Πολιτική|08.02.2021 19:45

Μητσοτάκης: Εως τον Απρίλιο θα έχουμε περιορίσει την επιδημία περισσότερο

Αλέξανδρος Διαμάντης

Αισιόδοξος ότι μέχρι τον Απρίλιο η χώρα μας θα έχει περιορίσει την πανδημία του κορονοϊού εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην Ιερουσαλήμ.

Παράλληλα, εξέφρασε την πίστη ότι αρκετοί ισραηλινοί τουρίστες θα επιλέξουν τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. «Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ταχύτητα με την οποία εμβολιάζετε τον πληθυσμό σας, που θα μας επιτρέψει, όταν ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί κι άρετε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σας, να προσφέρουμε στους ισραηλινούς τουρίστες την ευκαιρία να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα δίχως πρόσθετους περιορισμούς», είπε αρχικά ο Έλληνας πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι η χώρα μας θα διευκολύνει τους ταξιδιώτες που διαθέτουν αποδεικτικό εμβολιασμού.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης- Αναστασιαδης - Τι συζήτησαν στο ραντεβού τους 

«Αυτό προτιθέμεθα να κάνουμε με το Ισραήλ, καθότι είναι η χώρα που έχει προχωρήσει πολύ γρήγορα στην κατεύθυνση του εμβολιασμού της πλειονότητας του πληθυσμού», εξήγησε.

Απαντώντας σε ερώτηση ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η χώρα μας σύμφωνα με όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, παραμένει πολύ ασφαλέστερη από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. «Αλλά αναμένω ότι έως τον Απρίλιο θα έχουμε περιορίσει την επιδημία πολύ περισσότερο. Επίσης προχωρούμε γρήγορα με το σχέδιο εμβολιασμού και γνωρίζουμε ότι αυτός ο ιός έχει ξεκάθαρο στοιχείο εποχικότητας», συμπλήρωσε.

Ειδική μνεία έκανε στις επενδύσεις από το Ισραήλ, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ανάκαμψη της Ελλάδας στην μετά-Covid εποχή θα είναι ισχυρότατη. «Γνωρίζω πως έχει εκφραστεί μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες του Ισραήλ για επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων. Αυτό συμβαίνει ήδη στην Ελλάδα, στον κλάδο του τουρισμού. Αλλά και στον τομέα της προηγμένης τεχνολογίας, όπου η Ελλάδα κάνει σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Διαθέτουμε εξαιρετικούς μηχανικούς και πολλές διεθνείς εταιρείες αντιλαμβάνονται πως αξίζει να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα. Και είμαι βέβαιος πως και ισραηλινές επιχειρήσεις θα αδράξουν την ευκαιρία», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, σε ερώτηση Ισραηλινού δημοσιογράφου για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και Ισραήλ Τουρκίας, υπογράμμισε ότι ναι μεν τους γείτονες υπάρχουν προβλήματα, «αλλά α πράγματα φαίνεται να βελτιώνονται και στον βαθμό που δεν θα δούμε περαιτέρω επιθετικές ενέργειες από την τουρκική πλευρά θα συνεχίσουμε, βεβαίως, τις διερευνητικές επαφές».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης - Εκτός πλαισίου η στάση Τουρκίας – Μόνη λύση δικοινοτική ομοσπονδία σε Κύπρο

ΚορονοϊόςΚυριάκος ΜητσοτάκηςτουρισμόςΙσραήλ