Πολιτική|09.01.2019 00:06

Επαφή Τσίπρα - Καμμένου: Ολοταχώς για βελούδινο διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Newsroom

Θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στο κυβερνητικό στρατόπεδο με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ακύρωσε την προγραμματισμένη για την Τετάρτη (9/1) συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, μετά την επαφή που είχε αργά το βράδυ της Τρίτης με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. 

Οι πληροφορίες, μάλιστα, από το στρατόπεδο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε προσωπικά με την Μάρα Ζαχαρέα και την ενημέρωσε ότι αναβάλλεται η συνέντευξή του. Όμως, την Τετάρτη θα δώσει την πρώτη του συνέντευξη στο OPEN TV και την Έλλη Στάη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα απαντήσει τόσο για τις σχέσεις του με τους ΑΝΕΛ όσο και για την πορεία της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως ανέφεραν στο ethnos.gr κορυφαία στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στην επαφή που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών ήταν αρκετά καλό. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρουν, ότι «οι αποφάσεις είναι ειλημμένες και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα βελούδινο διαζύγιο, το οποίο δεν θα γίνει σε διάστημα 24ώρων αλλά αυτό θα εξελιχθεί με τις εξελίξεις γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών». 

Ταυτόχρονα, δεν αναβάλλεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιανουαρίου, οπότε και ανοίγει στη Βουλή της πΓΔΜ η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να προχωρήσει στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου, έχοντας ακούσει και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού γύρω από την τρέχουσα πολιτική ατζέντα. Πάντως, παρά τα σενάρια για «πολεμικό κλίμα» ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό του εταίρο, οι σχέσεις μεταξύ τους, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, είναι αρκετά καλές. Και γι' αυτό το επόμενο διάστημα -ανάλογα και με τις εξελίξεις- θα υπάρξει βελούδινο διαζύγιο στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου την Παρασκευή

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος μετά την πρώτη επαφή που είχαν το βράδυ της Τρίτης,θα συναντηθούν και επίσημα την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι δυο άνδρες θα ξεκαθαρίσουν τις σχέσεις μεταξύ τους, κάτι που θα κρίνει μέχρι πότε θα διαρκέσει ο μεταξύ τους πολιτικός «γάμος». 

Το τετ-α-τετ των δύο κυβερνητικών εταίρων θα πραγματοποιηθεί (επίσημα) μετά το πέρας της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα, (σ.σ: θα βρίσκεται στη χώρα μας την Πέμπτη και την Παρασκευή).

ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ