Πολιτική|09.01.2019 17:52

Συνέντευξη Τσίπρα στο OPEN TV: Σε ποια κρίσιμα ερωτήματα θα απαντήσει

Newsroom

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν το μέλλον της συγκυβέρνησης μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος των ΑΝΕΛ και το ενδεχόμενο διάλυσης του κυβερνητικού συνασπισμού για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να χαρτογραφήσει το πώς θα προχωρήσει η κυβέρνηση μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.  

Θα κληθεί να απαντήσει σχετικά με το πότε θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών καθώς και στο εάν αναμένεται να υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία. 

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει στα ερωτήματα της Έλλη Στάη σχετικά με τις «απειλές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης καθώς και στο αν θα ζητήσει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.

Σημαντικό κομμάτι της συζήτησης αναμένεται να αποτελέσει η διήμερη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο. Ακόμη, θα αναφερθεί γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και στις τελευταίες αποκαλύψεις γύρω από τους προστατευμένους μάρτυρες.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στα επόμενα βήματα της ελληνικής οικονομίας. Τέλος ο πρωθυπουργός θα κάνει αναφορά στα εθνικά θέματα και ειδικότερα στις εξελίξεις γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά και τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις καθώς και στο Κυπριακό.

Το ethnos.gr θα ξεκινήσει στις 18.30 live blogging με όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη συνέντευξη Τσίπρα λεπτό προς λεπτό. 

Αλέξης ΤσίπραςΠάνος ΚαμμένοςΣυμφωνία των Πρεσπών